Vad är en Altered Book?

ett förändrat boken är ett unikt konstverk som skapats från en annan bok. Vanligtvis kommer konstnären att ta den ursprungliga boken och förändra det genom att använda olika tekniker, från collage till stämpling. Boken är sedan förvandlas till något helt annat. Den ursprungliga bok kan vara gammal eller ny, men de flesta föredrar att använda äldre publikationer för att undvika intrång i upphovsrätten. Detta gäller särskilt för dem som planerar att visa eller sälja sina ändras böcker i konstgallerier eller online. Det är intressant att notera att under medeltiden var det vanligt att munkar att tvätta, skrapa, eller klippa sönder tidigare manuskriptet arbetar för att skapa nya texten i dess ställe. Denna praxis kan ha angett tonen för framtida konstnärer att uttrycka sin kreativa sida. Idag finns det många sätt att ändra en bok.

Sidor kan dekorerade, målade, vikning fickor eller andra tredimensionella objekt kan tillkomma. En mängd olika material kan användas för att skapa en förändrad bok, från olika färg media och stämplar till dekorativa papper och klippa bilder ur tidningar eller andra böcker. Altered böcker kan vara enkelt, att lägga till ritningar eller ny text på sidorna, eller mer komplexa, rensning sidorna och återanvända den tomma luckan. När du gör ändrats böcker, en endast begränsad av hans eller hennes fantasi. Det finns olika tekniker som kan tillämpas på en förändrad bok. Allmänhet, inbundna böcker är enklare att använda än Softcover sådana. Många föredrar också att skära bort det bindande, men är detta inte ett krav. Också, eftersom de flesta boksidor är inte särskilt tjocka, är de vanligen limmas ihop för att göra dem mer robust.

Denna förändrade bok teknik varierar också. Till exempel kan varje par sidor limmas ihop genom hela boken. Å andra sidan kan det finnas luckor i Unglued sidor kvar i mellan. Konstnären kan också riva bort sidor, lägga till kreativa uttryck och konstverk i deras ställe. Sidorna kan också tas bort för att göra plats för ytterligare objekt som kan läggas till.

Åter andra föredrar att låta sidorna vilket ger intressanta bakgrunder till förändrade boken. Genom processen av utplåning, kan en konstnär tar även vissa ord eller fraser från den ursprungliga boken och använda dessa för att skapa en dikt eller berättarröst. I själva verket är en idé att använda en gammal THRILLER, belyser ledtrådar hela texten. Använda färg eller collage att täcka vissa eller alla sidor är ett annat alternativ. Om du vill behålla den ändrade boken intressant, många konstnärer vill lägga små överraskningar längs vägen. Återigen, det finns olika sätt att uppnå detta. Vissa sidor kan lämnas ensam, locka andra att bläddra igenom boken för den förändrade funktioner. Illustrationer i boken kan bearbetas runt för ytterligare intresse. Lägga kuvert fyllda med sedlar eller skapar popup-fönster görs ofta också.

Dessutom kan fönster kan brytas för att ge en smygtitt på de följande sidorna. När insidan är klar kan täcka ändras för att komplettera den nya pjäs. Ett av de enklaste metoderna för att göra en förändrad bok använder ett valt tema eller ämne. Ofta är det helt enkelt roligare att låta själva boken att inspirera kreativitet med hjälp av bokens titel, text och illustrationer som en guide.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.