Vad är cellofantejp?

Cellofan, ett öppet, fuktsäker material, skapades av Du Pont i början av 1900-talet som en förpackning wrap. Det 3-M företag blev intresserad och började experimentera för att skapa en tryckkänslig produkt cellofantejp genom tillämpning av lim. Det började som ett försök att hjälpa en specifik kund, och även om det inte tillgodose detta behov, hade stor potential för många andra användningsområden. Det var problem i skapandet av cellofantejp, särskilt när det gällde tillämpningen av lim. Efter mycket tid och möda fann 3-M företag, ägare av Scotch märken sätt. Kontroll av cellofan första åtgärdade problemet och tillät lim som skall appliceras jämnt utan att skada cellofan. Det var 1930 som skotsk cellofantejp testades av presumtiva kunder, med goda resultat och en rekommendation att marknadsföra produkten. Det blev en av 3-M: s bästa produkter säljer och varumärkesskyddade Scotch namnet gjort cellofantejp berömd. Scotch är fortfarande ett känt namn, och det kan hittas tillsammans med andra märken av cellofantejp i nästan alla hem eller kontor. I Europa är Tesa den mest erkända, bäst säljande märke av cellofantejp.

Ett annat vanligt namn för cellofantejp är tejp . Denna term används i USA och i Europa. Det är också det namn som vanligen används av barn, särskilt de som tittar Dora the Explorer . Dora erbjuder en hel del original använder för tejp. En typisk rulle cellofantejp kommer i sin egen dispenser, vilket gör det lätt att riva i lagom stora remsor som behövs. Den har en mängd olika användningsområden, från reparera trasiga papper och omslag presenter att göra enkla hantverk projekt. Cellofantejp finns i transparent och semi-transparent sorter, liksom olika bredder och styrkor. Starkare versioner med större förmåga att sträcka i allmänhet används kommersiellt för förpackningar.

Medan cellofantejp försäljningen fortsätter att växa och konsumenterna fortsätter att hitta nya användningsområden för den här produkten, en betydande användning finns på ideafinder. com tillsammans med mer historia och gott information. Uppenbarligen jordbrukare som tog upptäckte kalkoner som cellofantejp var en nyttig genomföra för att hålla ihop skadade kalkon ägg. Det är ganska kreativa, liksom många andra användningsområden för den här behändiga produkt. Se länken för mer information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.