Vad är Teabag Folding?

Teabag falsning är en form av origami som utvecklades sent i 20th Century i Holland. Origami är i sig en japanska konsten att vika papper som går tillbaka till antiken. Det har dock blivit ett populärt hantverk på många platser runt om i världen och har gett upphov till nya mönster och trender som teabag folding.

Teabag fällbara utvecklades av en holländsk kvinna som heter Tiny van der Plas. Hon hade övat Origami under ganska lång tid innan hon kom upp med den här tekniken. Historien förtäljer att hon satt hemma en dag med en kopp te när hon insåg att hon hade glömt att få ett födelsedagskort till sin syster. Medan hon satt där började hon pilla med små papper kuvert som hon tepåse hade kommit i. Detta gav henne en idé till en ny typ av origami.

Denna nya typ av origami som Ms van der Plas utvecklat görs med hjälp av små fyrkantiga pappersbitar, som paketen som tepåsar komma in, och vika dem på ett sådant sätt som skapar en tredimensionell sammankopplade design. Efter historien om hur denna typ av origami uppfanns, är teabag folding ofta används för att skapa dekorationer till gratulationskort. De är också ibland används för att fästa gåvor och intyg om prestation. De kan också användas för att pryda sidorna i klippböcker och fotoalbum. Den vanligaste typen av teabag vikbara börjar med en grundläggande drake gånger som används för att göra tredimensionella rosetter. På grund av detta rosett formen är denna gemensamma slags teabag vikbara också ibland kallas "miniatyr kalejdoskop origami" eller "Kaleidoscope fällbara. " Eftersom origami är en farkost som lämpar sig för uppfinningen och personligt uttryck, många papper folding konstnärer har hittat sätt att skapa andra former som använder liknande metoder för att den som Tiny utvecklats i Holland. Vissa teabag folding designs avkastning blommor, fåglar, fjärilar, snöflingor, eller ens religiösa symboler som kors eller Davidsstjärnan.

Om du är intresserad av att veta hur man gör origami, kanske du vill börja med en något enklare mönster än teabag folding. Eftersom veck beroende av precisa symmetri och intrikat arbete, kan detta vara ett svårt projekt för en nybörjare. Att komma igång, gå till din lokala hantverk butik och leta efter en bok om Origami för nybörjare. Du bör också kunna plocka upp papper som är en perfekt storlek och kvalitet för ditt första projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.