Vad är Stamp Collecting?

Stamp insamling är en av världens populäraste hobby, och innebär samla frimärken och liknande föremål. Det finns uppskattningsvis mer än 20 miljoner stämpel samlare i USA ensam, och tiotals miljoner fler har stämpel samla som en hobby i hela världen. Även stämpel insamling kan ses som en form av investeringar, är det generellt som en hobby snarare än en investering praxis, helt enkelt därför att värdet av tillgångarna tros vara ganska flexibel. är studiet av frimärken, som inte skall förväxlas med stämpel insamling, känd som filateli . Medan vissa filatelister sysslar med stämpel insamling, många gör det inte, behandla frimärken som föremål för undersökning och inte föremål för insamling. Vid högre stämpel insamling, dock inte äger de flesta samlare åtminstone en måttlig nivå på filatelistiska kunskap, som det är nödvändigt för dem att korrekt bedöma värdet och sällsynt stämplar de kan samla in.

Medan vissa frimärken, särskilt de med tryckfel, eller de som produceras i mycket små mängder för minneshögtider, är värda mycket pengar, de allra flesta är relativt billiga. Detta bidrar till att bidra till ökad popularitet för stämpel samla som en hobby, eftersom det betyder att även de som saknar en hel del av den disponibla inkomsten kan få mycket gammal och historiskt viktiga frimärken, eftersom de tenderar att framställas i tillräckligt antal att enorma mängder fortfarande . The Penny Black, till exempel, var det första frimärket som någonsin tillverkats. Den gavs ut i Storbritannien 1840 och har ett porträtt av drottning Victoria på den, och måste skära ut en plåt innan den kunde användas, eftersom den inte hade perforationer. Trots det faktum att Penny Black är mer än ett sekel och hälften gamla, så många har tryckts upp och finns kvar att använda stämplar finns för ungefär $ 100 US dollar (USD), med många exempel som finns tillgängliga för 20 USD eller mindre. Medan oanvända exemplar finns fortfarande ganska ovanliga, och därför mer värdefulla, även om de inte når upp till skyhöga priser ses i många olika former av insamling. En orsak till det relativt låga värdet på många frimärken är att de är ganska lätt att förvara, och ganska lätt att hålla i mint condition. Till exempel under 1920-talet många stämplar som utfärdats i denna tid ökade i värde snabbt, eftersom de var ganska sällsynta, och insamlingen började bli en populär hobby. Som ett resultat, under 1930-talet många samlare hamstrade mynta frågor om frimärken när de kom ut, hoppas att kapitalisera på ett snabbt uppsving i värde, vilket naturligtvis, på grund av det stora antalet hålls i mint condition, aldrig inträffat. Än i dag kan många av dessa populära frimärken från 1930-talet finns i perfekt skick på lite mer än kostnaden de ursprungligen utfärdades till.

många små självständiga länder eller beroenden har gjort nationella industrier ut att sälja frimärken till dem som utövar stämpel samla som en hobby. I vissa fall kan försäljning av frimärken vara en av de viktigaste inkomstkällorna för ett land, trots att kostnaderna för dessa stämplar är relativt låg. Några kända stämplar omfattar Gul tre skilling banco, ett svenskt frimärke från 1855 med en färg misstag, som sålde för mer än 2 miljoner USD år 1990, och Mauritius Post Office-märken, varav endast fem hundra av vardera av två färger trycktes 1847 och som säljs för mer än $ 4 miljoner USD under 1993.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.