Vad är Spackling Paste?

Spackling pasta är en pasta som används för att fylla hål i trä, Gips, och andra ämnen. Den finns i flera olika kvaliteter som är uppdelade efter råhet för specifika tillämpningar, och det kan vara en mycket användbar sak att hålla runt huset, i synnerhet för människor som vill göra projekt hem förbättring. Många leverantörer av materiel lager spackling pasta. Den här produkten kommer antingen i form av en färdigblandade pasta, eller i ett pulver som måste blandas med vatten för användning. Fördelen med att köpa spackling klistra som pulver är att användaren inte behöver oroa sig för pastan torkar ut över tiden, vilket kan bli ett bekymmer. Nackdelen är att pulvret också kan bli rörigt, och vissa människor ogillar de olägenheter att blanda makt varje gång de behöver lite spackling pasta. En av de mest klassiska använder för spackling pasta är att fylla hål för att förbereda väggar för målning. Spackling pasta kan utsmetad i hål, sprickor och fogar, får torka och sedan slipas platt så att ytan blir slät för målning. Människor med vita väggar kan också använda spackle att täta hål från spik, nubb, och andra föremål, särskilt om de flyttar från ett hem och de vill att deras insättning igen.

Klassiskt, spackle är tillverkad av gips pulver och lim för att göra en Gummy pasta som torkar på en relativt hård konsistens. Gips gör spackling pasta grova, så det kommer att hålla fast vid en mängd olika ytor. För särskilt stora hål, kan flera lager av spackling pasta krävs, med pasta hålla sig själv som skikten tillämpas.

Vanligtvis är den plats på spackling osynlig efter målning. När material färgas dock ibland spackle blir ljusare i färgen än omgivningen, vilket den att sticka ut. Ett sätt att minska detta problem är att färga det spackle före användning att det blir mörkt, eller att använda särskilda färgat spackling pasta som har utformats för att användas med målat trä.

Med spackle ", som används främst i USA, har en intressant historia. Spackle är faktiskt ett registrerat varumärke som tillhör ett företag som erbjöd en särskild förening för tätning hål på 1920-talet. Med tiden kom emellertid termen att användas allmänt, och företaget förlorat sin rätt till varumärket, eftersom det inte att verkställa den. I Storbritannien, Australien och Kanada, konsumenterna är mer bekant med polyfilla, en annan produkt som har blivit generisk som en följd av varumärke utspädning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.