Vad är Ringspun Fabric?

Ringspun tyg har varit vanligt i produktionen av textilier sedan redan innan dagarna av massproduktion inom branschen. Här är några grunderna om ringspun tyg, hur den produceras, och några av de många produkter som framställs med denna typ av material.

Ringspun tyg har sitt ursprung i medeltiden, som ett sätt att ta råare känsla av rå bomull och göra det smidigare att ta på. Huvudsak till processen för tillverkning ringspun tyg deltar med en snurrande metod, t. ex. på en spinnrock, skapa en något finare tråd.

Detta spunnen fiber hade ett par egenskaper som inte karakteristiska för bomull som inte hade gått igenom en spinnprocess. Det snurrade bomull var mjukare vid beröring, vilket säkerligen mer behaglig för huden. För det andra var det spunna fibrer faktiskt mer packad och gav ett större mått av styrka. I en tid då material som görs för plagg ofta fick utstå under en längre tid, spunnet tyg var definitivt en fördel. Eftersom tillverkningen ålder tidigt 19the talet randades, möjligheten att massproducera ringspun tråd kom till. Börjar med spinning ramar som först körde med pedaler, sedan ångkraft och slutligen elektricitet, det var möjligt att även en liten textilväxt att producera mer ringspun tyg på en dag än femtio personer som kunde producera för hand i en vecka. Som tillverkningsteknik fortsatte att avancera, och syntetiska fibrer utvecklades den ringspun metod för framställning av tyger växte rätt tillsammans med innovationer. Idag är ringspun tyg fortfarande en av de mest producerade av alla textilprodukter. Som en modern val är ringspun tyg fortfarande önskvärd för sin mjukare konsistens. Det faktum att ringspun tyget är också tålig också gör det till ett utmärkt val för produktion av casual kläder som är lätt klädd, såsom khaki byxor och linne känner tvättbara jackor för män. Tillsammans med dessa alternativ är ringspun tyg som ofta används vid tillverkning av enkla skoluniformer för både pojkar och flickor. Den varaktig karaktär materialet gör det mycket lättare att ta hand om, och kommer att få en enhetlig att behålla sin form under hela skolåret. När det kommer till vardagsklädsel är ringspun tyg används ofta för Linnen, t-shirts och ett antal av de ljusa och färgstarka kortärmad nertryckt skjortor att många människor nåd för varmt väder. Att gå med toppar, även ringspun tyg används ofta för khaki shorts.

Runt hus kan ringspun tyg användas för sådana poster som påslakan, dukar, servetter linne och örngott. Några av de tillfälliga filtar och plädar används ofta i att inreda hem idag är gjorda av ringspun tyg som kombinerar ett vackert utseende med en mjuk känsla. Många hem blir mycket mer inbjudande genom närvaron av ringspun tyg.

Det är ingen tvekan om att ringspun tyg är en integrerad del av de objekt som vi använder varje dag. Från handdukar sänglinnen till fritidskläder, hjälper ringspun tyg oss vara lite mer bekväm, samtidigt som massor av kraftig kvalitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.