Vad är Pottery hjul?

folk av den forntida civilisationen i Mesopotamien, som numera kallas södra Irak, är det sannolikt uppfinnare av den första keramik hjulen. Innan dessa knutpunkter för civilisationen växte till städer, tidig nomader gjort egen matlagning och krukor lagring för familjens behov. Som kulturella centra växte i befolkningen, började enskilda medborgare att specialisera sig inom yrken-varav en del blev keramiker.

Inledningsvis var keramiker främst kvinnor, med nyp eller ringlande metoderna för att skapa krukor för hushållsbruk. Men när människor samlas ihop och ägnar sig åt handel, ökat behov av mer lagringsutrymme krukor dramatiskt. För att möta efterfrågan, folk behövde en snabbare metod för att göra krukor. En ny upptäckt var på väg att hjälpa. P

Mesopotamians krediteras med uppfinningen av hjulet. Hjälp av hjulet för att köra verktyg och rudimentära maskiner, en mängd praktiska uppgifter gjordes enklare. En sådan uppgift var att göra krukor, såsom keramik hjulet framkom att svara på samtalet.

Tekniken att kasta krukor på keramik hjulen snart sprider sig över hela den kända världen. Bilder av sten och trä hjul keramik har hittats på egyptiska gravar tillbaka till 3000 f. Kr. De tidigaste keramik hjulen var enkla socklar med ett roterande hjul i toppen som fungerade som arbetsbord, drevs och krukmakaren driver hjulet runt för hand så hon arbetade. Andra generationens keramik hjulen ingår en stadig arbetsyta på toppen av en piedestal, med ett hjul i botten driver arbetsyta genom att sparka hjulet med foten.

Många förbättrad utformning av keramik hjulen genom tiderna. Under tiden för den industriella revolutionen i väst, moderniserade uppfinnare kick-typ svänghjul genom att lägga in en fot treadle att driva rörelse i hjulet. Med upptäckten av elektricitet och förmågan att utnyttja sin kraft, till uppfinnare elmotorer att köra cirkulär åtgärd av keramik hjul, om än i denna dag, många purister fortfarande använda treadle keramik hjulet eftersom de kan kontrollera hastigheten.

Oavsett vilken typ av keramik hjul föredrog har tekniken för att kasta en kruka förblivit ungefär densamma ända sedan gamla Mesopotamien. Potters arbeta deras lera, och placera en kil av lera på skivtallriken av keramik hjulet. Som hjulet snurrar, använder krukmakare händerna och centrifugalkraften vid kretsande hjulet för att forma, utvidga och tunn blocket av lera i alla slags former såsom tallrikar, vaser eller skålar. När objektet är klar, är det inglasade, dekorerade och sköt i en ugn.

Vare enkla konstnärliga uttryck, som en deltid hobby, eller generera produkter att sälja, människor i dag fortsätter att njuta av att göra sin egen keramik. Pottery hjul för både privat och kommersiellt bruk är tillgängliga via butiker konst leverans eller online leverantörer, och varierar i storlek och pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.