Vad är Matelassé Fabric?

franska ordet, matelassé betyder "vadderade", "stoppad" eller "stoppad", och i användning med tyg, hänvisar till hands vadderade textilier. Det är tänkt att efterlikna stilen av hand-sydda Marseille typ täcken gjorts i Provence, Frankrike. Matelassé tyg kan vara antingen hand-sydda för att skapa dekorativa inslag av tyget, eller vävda på ett Jacquard för uppkomsten av quiltning. Matelassé tyg är en tung, tjock textil som verkar vara stoppad, men egentligen har någon stoppning i tyget.

Matelassé tyg är vanligen gjord i 100% bomull, men kan hittas i bomull /polyester blandningar och sniljvävnader också. Designs allt från enkla, grafiska kvadratiska mönster, eller finare blommotiv. Matelassé tyg kan vara mycket elegant, men är också gynnas för sina bekväma, avslappnade design som verkar förbättra vid varje tvätt. Textil är en favorit för shabby chic och fransk provinsiella inredningen för nästan alla rum i huset.

Matelassé tyg används på stoppning för halka överdrag och kuddar och sängkläder, för täcken, påslakan och kudde Shams. Det används också i krubba sängkläder och barns uppsättningar sängkläder. Under 1960-talet, Oscar de la Renta utformad kostymer och klänningar med matelassé tyg. Handväskor är även avsedda att utnyttja den unika vadderat tyg.

Matelassé tyg vanligtvis vävt i rena färger, med bara lättnad av mönstret för dess utsmyckning, men vissa beslutsfattare skapa vackra mönster i djärva färger gratulera befintliga quilting. Den National Geographic butik säljer Kashmir Paisley Matelassé täcke vävt i en rik design med livfulla färger. Katalogen Företaget Lands End import matelassé sängar vävd av befälhavaren vävare från Portugal.

p

täcken och sängkläder är ofta med en Scalloped kantning, men finns även i en enkel fållad kant. Antik och filtar släktklenod som gjorts i matelassé tyg finns i antikaffärer och online genom individuella samlare. Sömnadsentusiaster kan göra sina egna matelassé tyg med grundläggande quilting färdigheter-det kan vara så enkelt och intrikat konstruerad som en sömmerska är villig att göra det. Eftersom det finns ett sådant utbud i kvalitet matelassé tyg, varierar kostnaden från extremt överkomligt till mycket dyr, beroende på vilket material som används och var den är importerad från.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.