Vad är Madras Fabric?

Madras tyg är en lätt, bomullstyg som normalt förknippas med sommar kläder. Namnet är baserad på den ursprungliga uppfinnaren av Madras tyg stil, östra indianer och speciellt på den svarta och röda kontrollera tyg som exporterades från Madras, Indien. Madras tyg är nu görs i en mängd olika kontrollerade mönster, exempelvis turkos och rosa kontroller var populära på 1980-talet preppy stil. Det var njöt som en "preppy lås" mycket tidigare, och refereras i SE Hinton roman, The Outsiders som föredras av de rika barnen.

Early Madras tyg var inte alltid colorfast, som faktiskt en del människor haft, eftersom utseendet på tyget ändras varje gång den var tvättad. Denna njutning kan vara något mindre för dem som tvättats tidigt madras tyg med vita skjortor eller andra ljusa kläder. Du kan lätt hamna i rosa eller grå underkläder eller strumpor om du inte är försiktig. Dagens madras tyg brukar vara colorfast, men fortfarande har en olycklig tendens att krympa något. Om du försöker att besluta om en storlek i en skjorta, shorts eller kjol, överväga limning upp om du planerar att torka Madras tyg i torktumlare. Annars ska du bara tvätta madras tyg på ett kallt vatten kretslopp och hänga den torka. I varma sommarmånaderna kan lätthet materialet torrt lätt det inom en dag eller tidigare om tyget torkas utomhus på ett klädstreck. Du kan köpa vissa versioner av Madras tyg som innehåller polyester. True madras tyg bör vara 100% bomull, though. Lägga polyester kan skapa en mer varaktig, colorfast och mindre lätta att krympa plagget, men det tar också bort från lätthet i tyget och kommer inte att hålla dig lika cool när du bär den. True madras tyg bör alltid göras av 100% bomull, och du hittar de flesta av de designers som använder tyg föredrar ren bomull.

Madras tyg aldrig riktigt går ur stil. Du hittar den nästan varje sommar återspeglar aktuella modetrender. När grödan byxor blev populär på 2000-talet, sommar stilar infördes madras gröda byxor, ofta med en enkel och elastisk dragsko midjan. Mycket tunn madras kan vara lite genomskinligt, så om du väljer det för klänningar eller kjolar, anser ett plagg som är fodrade och överväga att lägga till en slip under kjolen.

Du kan också hitta några madras tyg med BÖCKEBÖLJA, huvudsakligen rutigt med rynkade sömmar som främjar ännu mer komfort. Seersucker madras tyg är förmodligen några av de coolaste tyg du kan bära på det varmaste dagarna på året. Ibland är de glada kontroller och färger i Madras tyg som används för att fylla andra hushållsartiklar tyg behov. Madras plädar kan göras för gardiner i ett barns rum. Tyget brukar inte användas för stoppning, eftersom dess lättviktiga bidrar till mindre hållbarhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.