Vad är Linsey-Woolsey?

Linsey-är Woolsey en grov väv, vanligast i USA under kolonialtiden, men också bland de lägre klasserna i England de senaste hundra åren.

Linsey-Woolsey, i sin engelska inkarnation, är ett handvävda twill med ett linne varpgarnerna och ylle väft. Linsey-Woolsey är en kombination av orden linne och ylle. Det är också i den engelska folkmun som "wincey" eller "saker. " Charlotte Bronte hänvisar till en resa klänning gjord av "svarta grejer" i sin roman Jane Eyre. i kolonierna, megan-Woolsey gjordes ofta med ett linne varp och väft ylle, och senare med bomull varp, vilket resulterade i ett kraftigt tyg som inte använder lika mycket dyrbar ull. Det var ett viktigt tyg och användes till kläder, filtar och även sömnad tyg! Även om en varm och robust tyg, megan-Woolsey var inte en attraktiv tyg. Var dock i Colonial Amerika, varm och stadigt de önskvärda egenskaper, inte ser.

För en sådan tyg, vilket gör linsey-Woolsey var en arbetsintensiva process. Lin måste hand-avskalade och kardad, och både ull och lin måste spunnits till garn. Tyget vävdes sedan för hand, liksom. Linne varpgarnerna var vanligen starkt och konsekvent, som gjorde en bra ram för de mer rörliga trådar ull väft. Genom 1830-talet, hade bomull blivit allt vanligare, både som helhet plagg tyg, och i linsey-Woolsey. Även bomull mådde bättre, megan-Woolsey var fortfarande en önskad tyg på grund av dess värme och hållbarhet, särskilt i byxor och jackor.

som ull blev vanligare och folk började köpa färdiga vävnader, megan-Woolsey försvann från scenen. Det är nu allmänt som tillverkas i små mängder för personer som deltar i Colonial nytt dagar antagande eller för dekoration i kolonialstil. Det är en anpassad tyg som skulle kosta en hel del att producera i bulk dessa dagar och det är inte lätt tillgänglig i butikerna. Det brukar vara specialbeställda från människor som tillverkar den själva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.