Vad är Henrietta Cloth?

Henrietta tyg är en typ av böter ylle tyg som ofta använts för att göra kvinnornas klänningar och kappor fram till början 20th century, då den ersattes av andra material, bland annat syntetmaterial. Du kan ibland se Henrietta refereras i det viktorianska sorg guider, eftersom det ansågs vara en tillräckligt mörk tyg val nyligen blivit änka kvinnor, och den bars även vid mer högtidliga tillfällen, vinter bröllop. Som en allmän regel, Henrietta tyg tenderade att vara ganska dyra, begränsa ägandet till överklassen. Detta tyg döpt efter Henrietta Maria, den franska gemål Charles I av England, som levde under 1600-talet. Tyget är normalt görs i en kypertbindning väva, vilket innebär att den har subtila parallell diagonal revben. Denna väv är särskilt stabil, och den kan användas för att skapa olika effekter i tyg, eftersom det är svårt att dra sig ur form. Classic Henrietta tyg är svart, även om det kan komma i en mängd olika färger.

vanligast, har Henrietta trasa en svag lyster på den, vilket kan förstärkas av särbehandling av tyget. För att anses som äkta Henrietta tyg, måste tyget vara tillverkade av ull, som givetvis är fint kammad att uppnå önskad tyngd och lyster. Som ett resultat av böterna kamning och särbehandling, vänder ull normalt ut extremt mjuk, vilket gör Henrietta tyg nästan som kashmir, långt ifrån det knastrar grov textur många människor förknippar med ull. Detta tyg allmänhet inte anses vara lämpliga för män, och det var ibland inte rekommenderas för äldre kvinnor, liksom, eftersom det kan anses alltför flashiga med sin extrema mjukhet och lyster. Många änkor bar Henrietta duk eftersom den skulle kunna göras för att titta mycket snygg samtidigt som den är enkel, och den distinkta utseende och drapera i tyget föreslog att en änka som var både rik och snygg, även i hennes sorg.

Det kan vara lite av en utmaning att hitta detta material i dessa dagar. Det är säkert möjligt att hitta vintage klänningar och kappor gjorda av Henrietta tyg, och det är ibland möjligt att få gamla bultar av material, som bör kontrolleras noga med avseende på röta. De flesta tyg tillverkarna inte tillverkar sådana här speciella stil av ull i dag, men, du kanske vill ställa en butik tyg specialitet om du har ett särskilt behov av Henrietta trasa i synnerhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.