Vad är Eyelet Tång?

Eyelet törer metall handverktyg för pressning öljetter till kläder eller skor. Öljetter, som också kallas för upphängning, är metallringar. Mitten av varje ögla eller Grommet utskuret att bilda ett hål lämpligt att hålla skosnören. På kläder, kan spetsad titta vara på framsidan av en skjorta. Skridskor har normalt rader av öglor som skosnören kan genomkorsas att skärpa varje skridsko. Konsthantverkare också använda öljetter och tång ögla att skapa husgeråd såsom säte kuddöverdrag. En plats kuddfodral som passar tätt kan skapas med öljett tång och snörhål eller upphängning. Rader av öljetter stansas in i tyget med öljett tång. Starkt rep, rep, eller strängen är sedan knytas fast i ett korsvis sätt runt sätet för att skapa en tättslutande lock. Den Grommets eller öljetter måste i allmänhet vara tillräckligt stor för att stödja sladden används. Det finns vissa sorter av Öljett eller ögla som är plast, är de flesta tillverkade av slitstark metall.

Eyelet tång ser ut som en större version av ett hålslag. De är oftast metall och har två handtag som pressas samman för att starta den mekanism som pressar snörhål eller upphängning i materialet. Hålen är första märkta och stansade hål eller skära ut ur materialet. Öglan tänger vanligtvis måste noggrant uppradade för att passa de markerade hålen så att, när den släpps, upphängning eller öglorna passar runt varje hål. När öglan är stämplad i tyg eller läder, hanterar den tången måste vara försiktigt hävas så att de inte rippa eller knippa materialet.

Storleken på hålen öglan tången göra varierar kraftigt. Några av dessa tänger producerar bara en storlek av Öljett ögla eller hål, medan andra kan göra blandade storlekar. En tång kan säljas separat eller tillsammans med ett paket av öljetter. Öljetter eller upphängning finns även separat-vanligen i förpackningar om 100 eller mer. De tillgängliga färgerna i öglan ytskikt bland annat koppar, guld, silver och brons.

Den minsta öljetter eller Grommets vanligtvis används på sådana saker som spädbarn skor, medan största Grommets för hemmabruk kan ses på draperiet paneler. Ett draperi stav passar vanligtvis genom snörhål eller Grommets slog i toppen av varje gardin panel. Utan öglan tänger och snörhål att bilda skyddande ringar runt hålen i tyger, skulle duken striden, slits ut, och i regel ointressant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.