Vad är Emalj?

Emalj, även känd som porslin emalj, är en typ av glas beläggning. Det är oftast bunden till en metall eller annan emalj, sedan sköt på cirka 850 grader Celsius (454 Celsius). Beläggning metall med Emalj kan hindra den från frätande, lägga till en dekorativ stil och göra det lättare att rengöra. Den oorganiska beläggning som motståndskraft mot nötning och slitage, vilket gör det praktiskt teknik för köksredskap och kokkärl, samt smycken och dekorativa tillbehör.

pulver-blandning, gjord av borax, kvarts och fältspat, gör upp en grund kappa. En cover päls bestående av titandioxid, kvarts och torkade borax kompletterar emalj pulver. Pulvret appliceras på ett substrat, eller, det material som används. Gemensamma substrat är metall, keramik och glas. är pulvret smält glas för det valda materialet genom bränning, som smälter pulvret och kappor substratet. Emalj visar en jämn, hård och hård som glas. Efter bränningen kan pulvret blandning resulterar i en klar eller ogenomskinlig beläggning eller i lysande färger. Ibland är ett genomskinligt kvalitet uppnås. är Färgerna i Emalj framställs genom tillsats av mineraler som kommer från kobolt, järn, praseodym eller neodym. Mineralerna skapa olika nyanser av purpur, röda och gråa. Nya emalj färger kan inte blandas i med färg. Pulvret kan vara så finmalt den minuten prickar i två färger form vad som verkar vara en färg.

Emalj inte kan bränna men kan splittras på starka effekter. Dess hållbarhet erbjöd ett sätt att förbättra funktionell ex genom historien. I början av 1900-talet användes det på skyltar för reklam. Ugnsväggarna, krukor kök, badkar, tvättställ och outsides av köksmaskiner nytta Emalj beläggningar. Kommersiellt började gård silor och rännor kol dra nytta av sin långvariga slitstyrka.

Många konstnärer beundrade ljusa färger och började göra smycken och prydnadsföremål. Den Faberge ägg av Carl Fabergé och populära emaljen rutorna är två exempel på emaljering. Den franska används guld eller koppar ledningar till separata områden, eller celler, i färg med Emalj att skapa Cloisonne bitar. Franska designers populariserade också champleve bitar, eller "upp fält" av metall runt vilka emaljen avfyras. Den berömda Limoges keramik featured Emalj färg som används före detonationen.

användes emaljering av gamla egyptierna, som valde keramik och sten som substrat. Gamla grekerna och kinesiska, ryska och keltiska konstnärer använda metallen substrat. Romarna dekorerade glas fartyg med emaljering tekniker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.