Vad är Curve Stitching?

Curve sömnad är ett hantverk där ett antal geometriska former används för att ge sken av en kurva. Även böjda sydda mönster verkar ha komplex, graciösa kurvor och en tredimensionell aspekt, är de faktiskt helt tomt, och bestod helt av raka linjer. Även känd som en sträng, konst, är kurvan sömnad inte bara ett hantverk: det är också ett pedagogiskt verktyg. Barn har ibland införts för grundläggande begrepp inom geometri med hjälp av kurvan sömnad.

Engelsk matematiker Mary Everest Boole vanligen ges kredit för att ha uppfunnit kurva sömnad. Hon utvecklade tekniken i början av 1900-talet som ett stöd för lärare som ville ha en interaktiv metoden för att föra barn till geometri. Curve sömnad fortsätter att användas för detta ändamål, förutom att vara populär hos några konsthantverkare. Medan andra lärare och matematiker har spelat med den grundläggande idén, har få kunnat förbättra den Boole grundläggande begrepp.

Klassiskt, är kurvan sömnad görs på papp, kartong, eller tunga vykort. En geometrisk form dras om sömnad ytan, och sedan en nål och tråd används för att skapa en serie av raka linjer som löper fram och tillbaka från ena sidan av formen till den andra. Vardera sidan av formen är genomborrad flera gånger med tråden, skapar en rad kopplingar mellan den och en närliggande sida. Som linjerna korsar varandra, är förslaget om en kurva som skapats vid korsningarna på linjen, med kurvan visas mer realistiska fler rader finns. Det enklaste kurvan sömnad projektet är helt enkelt en triangel, vilket är används för att skapa en enkel parabel. Människor kan spela med en mängd olika utföranden för att skapa andra former, även mycket komplexa mönster som kan se fantastisk när de genomförs i flera tråd färger. Rutnätet linjer kan också skapas på tyg i stället för papper, eller avrättas med färg, pennor, eller ett datorprogram.

Ett antal kurva sömnad böcker finns med mönster förslag och nät som kan användas för kurva sömnad. Eftersom människorna blir mer kompetent, kan de utveckla sin egen design och leka med mönster och varianter. Utbildningsmässig, kan kurva stygn vara mycket värdefull, eftersom den riskerar att bli yngre elever intresserade av matematik som de förundras över de mönster som de producerar och det faktum att en rad helt raka linjer kan skapa en form som visas böjda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.