Vad är Chaquira Pärlor?

Chaquira pärlor är mycket små, färgglada kulor som används i traditionella latinamerikanska hantverk, särskilt i Mexiko. De kan variera i storlek, men de är i allmänhet ungefär storleken av utsäde pärlor, så hantverkare att använda dem i otroligt detaljerade, komplicerade mönster. Chaquira pärlor ofta till försäljning i Latinamerika, tillsammans med traditionellt pärlstav produkter såsom armband, föreslår broderade blusar och husgeråd.

arkeologiska bevis för att indianer har beading i århundraden, utveckla flera skolor av unika och ofta färgstarka pärlarbete. I Latinamerika är pärlor ofta används för att skapa en mycket fet, mallar som är förknippade med mexikansk folkkonst. En hand pärlstav pjäs kan ta veckor att slutföra, vilket kräver en hel del fokus och en stadig hand på den del av hantverkare. Chaquira pärlor används också i maskin-pärlstav stycken inklusive kopior av arkeologiska fynd. Det finns flera sätt att använda chaquira pärlor. I saker som husgeråd, är pärlorna fäst med klister som vax eller lim. Chaquira pärlor används ofta för att göra färgglada skulpturer eller plack, till exempel. Använda pärlorna på detta sätt, hantverkaren rockar basen ytan med tejp och använder en nål för att delikat placera pärlor, skapar ett mönster. När bivax används är det viktigt att hålla den resulterande produkten från värme eller lim kan smälta, vilket gör att mönstret blir snedvriden.

Kan dessa pärlor också användas i vävda pärlstav produkter, som görs av strängarna tråd för att skapa en varp, och sedan radar pärlor över den på väftgarnet. Vävda chaquira granula kan dekorera smycken, bälten, och så vidare, och mönstren tenderar att vara relativt enkla, repetitiva och ofta geometrisk karaktär. Dessa pärlor används också i dekorativa pärlstav broderier, såsom det konstaterades runt halsen öppnandet av blusar.

Kostnaderna för traditionellt pärlstav produkter varierar, men det är ofta ganska låg, vilket gör dessa produkter populära besöksmål i Latinamerika. Du kan också se några mycket fina exempel på chaquira beading i museer och konstgallerier som fokuserar på Latin American Folk Art.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.