Vad är Bonded Leather?

På vissa sätt förklara vad limmas läder kan vara samma som beskriver skillnaden mellan hackat oxkött och stek. Materialet är läder som är "kvar" eller på annat sätt inte i sin ursprungliga form, trycks ihop och anslutit sig till andra läder via ett bindemedel. Denna typ av läder, som ibland kallas rekonstituerade läder, är ett alternativ till vad som kallas äkta läder, som är hela bitar av animaliskt dölja. En del kan förvirra bunden läder med konstgjorda läder eller konstläder, som inte bör göras. I vissa fall är en bondad läder produkt 100 procent läder. I andra fall, såsom bundna läderklädsel, kan det vara så lite som 17 procent läder i produkten. De tittar på slavarbete läder borde förstå detta är ett alternativ som innehåller äkta läder. Vissa kanske uppskattar detta faktum, medan andra inte.

Skillnaden mellan bunden läder och äkta läder, när det gäller kvalitet och utseende, kan vara svårt att se. Om det görs på rätt sätt, bör korn och strukturer av bundna läder ser mycket nära den i äkta läder. I vissa fall bara olika kan vara att strukturen på bundna läder kanske inte riktigt lika uttalad som för naturligt-grained äkta läder. Funktionen, lukt, och övergripande utseende i stort sett desamma, dock. Den andra stora skillnaden med bundna läder är i kostnaden. Det är ofta tillgänglig på en kraftig rabatt över äkta läder. Detta beror på att läder klipp, eller fibrer läder, skulle ha något annat värde, eller mycket litet värde, om det inte görs till en bunden form. Därför är det fortfarande vara en bra affär för tillverkaren att sälja den till en lägre kostnad. En av de vanligaste tillämpningarna för bundna läder är i omslag till böcker, speciellt biblar. Lädret för biblar kan limmas och fortfarande mycket enkelt skapa önskat utseende och känsla. Även full information innebär ofta orden "bundna läder" visas någonstans på omslaget, skulle det annars vara svårt att avgöra skillnaden. Det har blivit en sådan produkt som föredras av biblar att hitta dem i äkta läder blir svårare.

Som med alla typer av läder, är materialet mycket hållbart, kunna motstå ett antal villkor, bland annat värme och fukt. Detta är ett kännetecken för läder och varför det används i tillämpningar som biblar, skor, bälten, och även sport bollar. I slutändan kommer valet brukar komma ner till en personlig preferens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.