Vad är Bamboo Fabric?

Bamboo tyg är en naturlig textilier tillverkade av pappersmassa av bambu gräs. Bamboo tyg har vuxit i popularitet eftersom det har många unika egenskaper och är mer hållbara än de flesta textila fibrer. Bambu Tyget är lätt och stark, har bra fukttransporterande egenskaper, och i viss mån antibakteriellt. Användningen av bambu fiber för kläder var en 20th century utveckling, som banade väg för flera kinesiska företag.

Bamboo fiber liknar bomull i sin ospunna form, en Puffball av lätta, luftiga fibrer. Många företag använder omfattande blekningsprocesser vända bambu fiber vit, även företag som producerar ekologisk bambu tyg lämna bambu fiber oblekt. Göra bambu fiber, är bambu kraftigt pulped tills den separerar i tunna trådar del av fiber, som kan centrifugeras och färgade för vävning till tyger.

Bamboo Tyget är mycket mjukt och kan bäras direkt närmast huden. Många människor som får allergiska reaktioner mot andra naturliga fibrer som ull och hampa, Klaga inte på denna fråga med bambu. Fibrerna är naturligt släta och runda utan kemisk behandling, vilket innebär att det inte finns några vassa sporrar att irritera huden.

Bamboo tyg gynnas av företag som försöker att använda hållbara textilier, eftersom bambu anläggningen är mycket snabbt växande och vanligtvis inte kräver användning av bekämpningsmedel och herbicider för att trivas. Som ett resultat kan planteringar lätt hållas ekologiskt och återplanteras varje år för att fylla på lagren. Processen att skapa oblekt bambu fiber är mycket ljus på kemikalier som skulle kunna skada miljön. I textil form behåller bambu många av de egenskaper den har som en anläggning. Bambu är mycket vatten absorberande, kunna ta upp tre gånger sin egen vikt i vatten. I bambu tyg, Detta motsvarar en utmärkt fukttransporterande förmåga som kommer att dra bort fukt från huden så att den kan avdunsta. Av denna anledning kläder gjorda av bambu fiber är ofta bärs närmast huden.

Bamboo har också många antibakteriella egenskaper, vilket bambu tyg är tydligen kunna behålla, även genom flera tvättar. Detta bidrar till att minska bakterier som frodas på kläder och orsaka obehagliga lukter. Det kan också döda lukt bakterier som lever på mänsklig hud, vilket gör bäraren och hans eller hennes kläder luktar mer sött. Dessutom bambu tyg har isolerande egenskaper och kommer att hålla bäraren svalare på sommaren och varmare på vintern. Mångsidigheten i bambu tyg gör den till ett utmärkt val för kläder designers undersöka alternativa textilier, och dessutom är tyget kan ta ljusa färg färger bra, drapera smidigt och stjärna i en mängd roller från sticka tröjor vävda till kjolar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.