Vad Ceramic Glaze?

Keramiska glasyr är en glasaktig ämne som har tillämpats på ett keramiskt objekt, och sedan sköt för att smälta samman den med keramik. Keramisk glasyr vara kan användas för rent dekorativa skäl, att stärka underliggande keramiska, eller vattentät fartyget. Keramiska glasyr används för allt från vaser, till skålar, plattor, till dekorativa bitar av keramiska konstverk. Tidig glasyr användes främst till att göra keramik fartyg lämpade för att hålla drycker och flytande livsmedel, eftersom utan glasyr lera helt enkelt suger upp vätskan övertid, imbuing fartyget med dess smak, och att försvaga den. De tidigaste keramisk glasyr förekom i Mesopotamien i 9: e århundradet f. Kr. , den dekorativa plattor. Århundraden senare glasyr var anpassad att användas i dryckeskärl, vilket leder till en stor förbättring av deras användning. Tidig lergods var lämplig för vatten, som torkade ut ganska lätt, men var nästan helt olämpliga för vin och mjölk. Antagandet av glas låta dessa fartyg blomstra, och förändrat hur keramik användes för århundraden framåt. Tidiga glaserade krukor var huvudsakligen grön i färgen, eftersom de används koppar i dem, och har sitt ursprung i Mellanöstern. Det var i Japan, under Kofun perioden, att keramisk glasyr verkligen kom till sin rätt. Från mitten av 6. Talet till ungefär slutet av 8: e talet, en mängd olika färger infördes, och dekorationer som genomförs med glasyrer blev mer och mer utsmyckade. Med början den 8: e århundradet glas började också användas på bred front i den muslimska världen, att skapa vackra mönster i kakel och keramik. Av 13-talet fönsterrutor hade nått nästan modern nivå, med en bred färgpalett, och användningen av overglazing tekniker för att ge en mycket blankare, glassier se till hela pjäsen.

Like måla, keramik glasyr innehåller många olika ingredienser för att nå sina livfulla färger och texturer, varav några kan vara skadliga om de konsumeras. Till exempel är mangandioxid 325 används för att mörkna många olika färger; kopparkarbonat används i röda, gröna och blues; koboltoxid och koboltkarbonat används för levande blå pigment, och krom oxid används för rosa, röda och gröna . Den typ av bränning också radikalt påverkar färgen, med gas skjuter minska glasyr, och elektrisk bränning oxiderande glasyren. Till exempel, krom oxid när eldas med gas producerar gröna färger, medan krom oxid när avfyras i elektriska producerar rosa, rött och brunt. Likaså vanadinpentoxid när avfyras i elektriska producerar gult, men när det eldas med gas producerar Grays. Den mängd som används påverkar också färgen fram, så att 1% järnoxid gaseldade producerar ett jade grön, medan 2-3% gaseldade producerar ironish gula, producerar 4% golden-typ, ger 5% ett tegelrött och 6% producerar brunsvarta.

Många typer av keramiska glasyr också bly i dem, vilket gör dem ganska farligt att arbeta med om de inte behandlas med största omsorg. Uppmärksamhet bör ägnas aldrig att få glasyr i en mun, och helst inte på huden. Gravida kvinnor bör se till att inte spendera tid i en studio med rå glasyrer, eftersom inandning av damm kan leda till missbildningar i vissa fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.