Hur jag bygga en gitarr?

Luthiers-eller gitarr byggare-tillbringa år att lära de bästa sätten att bygga kvalitet gitarrer. Det är en komplicerad process som tar skicklighet, tålamod och en grundlig kunskap om olika typer av skog, elektronik och akustiska egenskaper. Därför, om du är en nybörjare som vill lära sig hur man bygger en gitarr, din första steg bör besöka din gitarr affär att spåra en erfaren instrumentmakare att guida dig genom processen. Men om du hellre vill lära dig så du, prova några av följande steg för att hjälpa dig att bygga en gitarr.

Först och främst måste du se till att du har alla verktyg som behövs för att bygga en gitarr. En mängd olika klämmor, sågar, mejslar, filer och en plan arbetsyta är alla nödvändiga för att ha hands innan du börjar arbeta på din gitarr. Andra verktyg som du kommer att vara säker på att behöva när du bygger en gitarr är: borrmaskin, linjal, raspar, brotschar, straight-edge, lim och penslar lim. Du kommer att behöva en viss specialitet verktyg samt, såsom en fret kutter och fret hammare, fret UTJÄMNARE, dressing käpp och en mutter stickning fil.

Sedan måste du bestämma vilken typ av gitarr du vill bygga. En akustisk gitarr bygga är mycket annorlunda än en elgitarr, och du kommer att behöva överväga olika material och processer för varje. När du har bestämt vilken typ av gitarr du vill bygga, har du normalt två alternativ för hur man skall gå vidare: du kan köpa ett kit som ger dig allt material du behöver för att bygga en gitarr, eller så kan du sätta ihop ditt eget material och börja från början.

På grund av komplexiteten i luthiery är kit ett bra alternativ för någon som försöker bygga en gitarr för första gången. Många set kommer med steg-för-steg instruktioner samt med några av de gissningar av luthiery. Att köpa ett kit, titta på seriösa webbplatser eller besöka din lokala gitarr affär. Om du väljer att bygga en gitarr utan ett kit, blir steg-för-steg alltför komplicerat för tillämpningen av denna artikel. Dock skulle en allmän process går ungefär så här: 1) Skaffa rätt verktyg och arbetsplats
2) Bestäm vilken typ av gitarr du vill bygga. Var noga med att ta hänsyn till hur ni tänker fästa halsen till kroppen och vilken typ av elektronik du vill ha. Rådgör med din lokala musikaffär för rekommendationer.
3) Bestäm vilka träslag du vill använda för kroppen, greppbrädan och hals din gitarr. Detta är ett avgörande steg! Virket val påverkar akustiken och spelbarhet på din gitarr.
4) köpa den nödvändiga skogen (du kan köpa hals och blanka kroppen genom en distributör eller online)
5) Bestäm i förväg vilka typer av elektronik, om någon, kommer att ingå i din gitarr
6) Design och klippa kroppen blank
7) Design och skär halsen och greppbräda
8) Montera hals och kropp
9) Klipp och installera ditt frets
10) Installera elektronik, i förekommande fall
10) Klipp och installera din bro och mutter
11) Klä din frets
12) Installera stämskruvar
13) Kontrollera intonation och justera

Detta är, naturligtvis, borde en ofullständig förteckning och oerfarna konsultera en rad olika källor innan du försöker bygga en gitarr. Luthiery är en komplicerad process, och du kanske behöver lite vägledning första gången ut. Var inte blyg, och ställa många frågor till så många källor som möjligt för att garantera en spelbar kvalitet slutprodukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.