Hur jag återvinna koppar?

Koppar återvinning är en ganska utbredd tendens, på grund av faktorer såsom miljömedvetenhet, samt det faktum att många anläggningar som återvinner koppar kommer att betala för materialet. Återvinning centers ofta betala nästan lika mycket för använda koppar som nyligen minerade koppar kostnader, beroende på dess skick, eftersom det är så dyrt att gruvan. Det enklaste sättet att återvinna koppar är att hitta en lokal anläggning i ditt område som accepterar skrot koppar, eftersom även små bitar av det kan återvinnas. Det första steget för att kunna återvinna koppar är att samla in och spara skrot koppar i någon form. Koppar kan erhållas från gamla elledningar, kopparrör hemifrån remodels, och även auktioner och försäljning rota. Om du köper koppar sälja till en återvinningsanläggning, se till att du köper det till ett lågt pris som gör att du kan sälja den för mer senare. Det är viktigt att inse att olika typer och grader av koppar har olika värden. Till exempel är koppar av högsta kvalitet ren och glänsande, i motsats till skamfilade, fastlödda eller bestruket koppar. Ett enkelt sätt att öka kvaliteten av koppar som du vill återanvända är att skala av isoleringen bort allt skrot ledningsdragning i din samling. Isoleringen minskar värdet av koppar på grund av de insatser som måste vidtas för att skala kabeln när det väl är på anläggningen.

Bestruket koppar är den minst värdefulla av någon grad, och det är oftast värt det att skala kabeln själv att öka dess värde. I vissa fall är detta kanske inte är sant, till exempel när man arbetar med koaxialkabel eller telefonsladdar, eftersom det faktiska koppar kan vara mycket svårt att komma till och bara i små mängder. Innan vi går att återvinna koppar vid en lokal anläggning, kan det vara klokt att kolla marknadspriset för koppar, om du vill tjäna pengar på det. Om priset är relativt lågt, kan du eller kanske inte vill vänta på att gå upp.

Är det alltid möjligt att återvinna koppar, oavsett dennas ålder. Nästan alla objekt som innehåller koppar kommer att accepteras av återvinnare, men några undantag gäller. Några stora apparater som kylskåp och frysar, innehåller koppar, men vissa återvinningsanläggningar inte godta dessa på grund av sin storlek och den ansträngning som krävs för att utvinna metallen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.