Hur bygger jag en rökare?

När det gäller åsikter och teorier, det finns få människor mer frispråkiga än grill purister. De kommer att diskutera, teknik, tillagningstiden, optimal temperatur, sås recept, och fördelarna med trä, kol, elektricitet och propan. Det finns dock en punkt där alla grill aficionados kommer överens.

Real grill grill som är rökt. Konsten innebär matlagning saftiga plattor av griskött, nötkött, fisk eller fågel över trä, med indirekt värme. Olika träslag förmedla olika smaker till önskad entrée. Den långsamma-rökning, om det utförs korrekt, resulterar i en måltid som är "fall-off-the-bone" anbud. Det finns otaliga kommersiella grill rökare på marknaden, varierar i storlek och kvalitet från tiny, backyard modeller till dem som släpas bakom en lastbil. För många människor, däremot, kommer höjdpunkten av grill Nirvana när man väljer att bygga en rökare egen. Liten teknisk kunskap behövs för att bygga en rökare, och en hindras bara genom sin fantasi. Det enklaste sättet att bygga en rökare är att smärre ändringar i en kol grill. Nyckeln till kvalitet rökning är indirekt värme och rök, och inte för mycket av heller. För hög temperatur kommer att skärpa köttet, medan för mycket rök kommer att resultera i ett över-powering smak. Att bygga en rökare av en standard galler, den enda tillbehör som behövs material är några tegelstenar, lite av träkol, några blöta träflis, en kastrull med vatten, och en billig ugn termometer. I traditionella grillning är träkol placeras i botten av standarden grill spis, direkt under köttet. Att bygga en rökare ur en grill spis, rum två eller tre tegelstenar, staplade på längden, i botten av enheten. Lokalisera dem ungefär en fjärdedel av vägen från kanten av spisen. Det här är din "rök pit", och den bör fyllas med ungefär två lager av träkol. När kolen har tänts, och har brunnit ner till en vitaktig färg, bör de täckas med blöt flis. Intill blocken, i nedre hörnet av spisen, bör man placera en aluminium eller folie Formen fylld med vatten. Vattnet är avgörande när man vill bygga en rökare. Den tjänar till moisturize köttet och lindrar ett hälsoproblem. Man hör ofta om faran med cancerframkallande ämnen förbundna med grill. Faran kommer inte från trä eller rök, utan snarare från brinnande fett. Fettet, som innehåller cancerframkallande bensopyren, droppar på glödande kol, förångas, och pinnar till maten. I rökning eftersom inget kött placeras över värmekällan, alla fetter dropp ofarligt i formen av vatten. Man får inte ställa några kött ovanför rökare, och ett litet kök termometer kan ställas in Mitt i grillningen yta. Den bästa temperaturen bör vara ungefär 225 grader Celsius (107 grader Celsius) och din stekar, revben, eller kyckling kommer att vara redo när de når en inre temperatur på 170 grader Fahrenheit (77 grader). Temperaturen skall kontrolleras en gång per timme, som att öppna locket för att ta en titt ökar tillagningstid. Vid kontroll av temperaturen, kan man också lägga mer kol eller flis som behövs.

Rökt kött kräver vanligtvis cirka en timme per pund tillagningstid. Varefter allt som återstår är att gräva i och njuta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.