Vad behöver jag måste göra Örhängen?

Förutom önskan att göra unika, personliga tillbehör, det första steget i att göra egna örhängen är att hitta en stor pärla butik. När du gör dina egna örhängen eller andra smycken, är källan till pärlorna mycket viktigt. Inmatning av en pärla butik skulle fylla smycken-maker med inspiration. Vissa pärla butiker specialiserade på naturlig pärlor-sådana som kommer från olika typer av stenar, ädelstenar och andra naturliga formationer som finns i jorden. Andra butiker kan specialisera sig på handgjorda glaspärlor, eller i plastknopparna utformad för barnens smycken. En bra pärla butik kommer att ha en mängd olika färger, former, storlekar och pärlor gjorda av olika material. Gemensamma bead former omfatta rundade, examen, fat, rondelle, ris-formad och frö-pärlor. Pärlorna ska fånga er uppmärksamhet, och du bör börja för att få idéer om vad dina örhängen kommer att se ut. Om du inte hittar inspiration, hitta en annan pärla butik.

Nästa börjar att välja pärlor. De flesta butiker använder facket systemet, där köpare fyller en bricka med pärlor, skriva ner antalet och enhetspris på en förutsättning pad av papper. Ställ granula bredvid varandra för att se hur de ser ut tillsammans på örhängen. Också vara uppmärksamma på var hålet i bead. Vissa droppformade pärlor har hål i toppen, medan de flesta symmetrisk pärlor har hål i mitten. Detta kommer att påverka placeringen av granula och hur den hänger. I allmänhet, pärlor med hål i mitten används i huvuddelen av örhänget och droppformade pärlor slänga bort ändarna av örhängen.

Nästa steg är att göra örhängen är val hårdvara. Stycket som går igenom örat kallas earwire, och är formad som ett frågetecken. Ryggraden i örhänget kallas stift. Stift är långa, raka bitar av metall med antingen en rund tunnband i slutet, som i fallet med en eyepin eller en platt slutet som i fallet med en headpin. Vissa variationer omfatta stift med dekorativa bollar på slutet. Pärlor är uppträdda på pinnen, så storleken på bead hålet kan inte vara större än i slutet av pinnen, eller pärlorna kommer att falla av.

Mest hårdvara är antingen silver eller guld i färg. Välj den färg som komplimanger pärlorna du har valt för dina örhängen. Innan ett slutligt beslut, sträng pärlorna direkt på pinnen för att se hur örhängena kommer att se ut. Det är svårt att ändra eller korrigera ett örhänge när det är gjort, och behöver normalt starta om med ny hårdvara. Om du har valt några droppformade pärlor, och vill hänga dem i slutet av örhänget, behöver du hoppa ringar. Dessa metallringar som klipps på ett ställe. Den bead kan hängas direkt från ringen på en eyepin, eller hängde ett hopp ring, som sedan hänger på eyepin.

Några droppformade pärlor inte får plats på ett hopp ring, då de kan wire-wrap in på eyepin. Detta är en enkel procedur som innehåller strängarna den pärla på tråd, passerar kabeln genom en ring på eyepin och omslagspapper kabeln runt sig för att skapa en nedläggning. Den bead butikspersonalen kan visa denna metod. Tråden-omslag teknik kan användas för att göra kedja örhängen, där pärlorna är tråd inslagna till slutet av en kedja, som sedan hänger direkt från earwire. Wire finns i många färger och tjocklekar.

Det sista steget är att konstruera slutet av örhängena och hängde den på earwire. Detta kräver två viktiga verktyg, tråd-fräsar och rund-näsa tång. Med det runda-tång näsa, håll den färdiga örhänget av stift och klippa stift, medan fjärdedel av en tum överskott. Flytta sedan runt-tång näsa till spetsen av pinnen, och vira överskottet stift runt kurvan för den runda-tång näsa för att skapa en slinga. Hang denna loop på earwire, och voila! Glöm inte att göra andra örhängena.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.