Vad är stickning i rundan?

stickning i runda en stickning teknik som innebär att gå ett antal maskor tillsammans och arbeta dem i ett cirkulär sätt att skapa en "sömlös tub med färdigt material. Det är ibland kallas cirkulär stickning, en anspelning på den cirkulära karaktär stickning i runda. I många nationer, är denna teknik används för alla typer av stickning, medan det i andra är mindre vanligt. Denna wiseGEEK artikeln råkar vara en stor beundrare av stickning i runda, speciellt för saker som tröjor och strumpor.

För att sticka i den runda, speciella stickor krävs. Normal eller "rak" stickor har oftast en liten lampa i ena änden, för att förhindra att garnet glider fram och tillbaka. Nålar för stickning i runda är dubbel påpekade, vilket gör att Knitter att arbeta från båda sidor, i allmänhet, är tre till fyra dubbel pekade nålar användas för att skapa en grov cirkel medan ytterligare en nål används för att arbeta pjäsen. Stickare kan också använda rundstickor att sticka i rundan, många stickare föredrar rundstickor, eftersom de är besvärliga att använda än dubbelt pekade nålar. Den Knitter börjar genom gjutning på önskat antal maskor, och sedan gå med dem så att de bildar en cirkel. Det är viktigt att se till att stygnen inte vridna, eftersom detta kan leda till oegentligheter i den färdiga produkten. När stygnen gick, är Knitter iväg på ett projekt. Metoder såsom kablage, Ribbing och lacework kan allt ske samtidigt stickning i rundan, och det är ofta möjligt att omarbeta ett mönster för raka stickor så att det kan skapas med ett cirkulär stickning teknik. Eftersom Knitter arbetar i en ständig cirkel, han eller hon arbetar alltid "rätt sida" av stickning. Detta innebär att Knitter inte behöver växla mellan sticka och purl maskor att skapa en slätst mönster, vilket är fallet i platta stickning. När hål i pjäs måste skapas, kan vara fallet med en tröja eller ett par handskar, är de arbetade in i mönstret, i vissa fall, kan hålen tillfälligt sticka och återupptas senare, beroende på mönstret.

för saker som strumpor, stickning i runda är idealisk, eftersom det skapar en sammanhållen plagg som är mer bekväm att bära. Många traditionella tröjor är också stickas i rundan, i vissa länder, platt stickning är nästan obefintliga. Rund och dubbel pekade nålar kan också användas för plana stickning, men försiktighet måste iakttas med dubbla pekade nålar för att förhindra att stickningen inte glider av oanvända utgången.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.