Vad är fri-Motion Quilting?

Textilkonst, förutom att vara en klassisk amerikansk farkost, kan vara en individ eller grupp aktivitet. Den resulterande Quilt-som kan ta många, många timmar komplett-ofta dyrbara som en familjeklenod, vidarebefordras till generationer. Nuförtiden finns det många masstillverkade bomull poly eller all-täcken bomull, men samtidigt vackert, dessa täcken är inte ägnat att framkalla någon form av personlig tillfredsställelse. Om du sugen på en känsla av prestation, har tålamod och intresse, kan du börja quilting själv. Tålamod krävs inom alla nivåer av quiltning, quiltning är inte alltid ett "hafsverk. " Det bästa sättet att lära sig att täcke är att ta en klass eller forskning på nätet för en quilting cirkel.

Free-motion quilting, som ökar i popularitet bland quiltare, är en avancerad teknik som gör att tyget att röra sig fritt. Det bör inte försöka med nybörjare. Men om du är erfaren i hand och maskin quiltning, free-motion quilting kan vara mycket givande, vilket gör att Quilter att uttrycka sin kreativitet.

Free-motion quilting använder en symaskin som har sitt foder hundar sjönk och använder en lappning fot. Detta gör att tyget att röra sig fritt utan att maskinen "matar" tyget. En del affärer som säljer symaskiner och tyg håller ofta klasser skapats för avancerad quiltare. Med ett samtal på fri-motion quilting kan vara ett enklare sätt att lära sig, men om det inte finns klasser finns i ditt område, det finns säkert många böcker tillgängliga ägnas åt fri-motion quilting. En av ursprungliga utmaningar som även kryddats avlopp erfarenhet är att lära sig att skapa ännu stygn. För dem som free-motion täcket med en maskin som inte har ett stygn tillsynsmyndighet, kommer längden på stygnen skall fastställas av den hastighet med vilken Quilter matas tyg. Fri rörelse aspekt av denna typ av quiltning liknar broderi, men görs i den ökända "fri hand"-det vill säga Quilter skapar sin egen design som de manipulerar stygnen.

Visst, det finns maskiner, även datorgenererade, som kan skapa en jämn, utveckla designen på tyg. Men förespråkarna för fri rörelse quiltning uppskattar friheten-de är inte kopplade till ett mönster. Även om ett mönster är egendesignade och matas genom en högteknologisk dator symaskin, är det i slutändan maskinen, inte Quilter verkställande konstruktionen.

Elegant loopar, Paisley kurvor och Florals är bara några av de maskor som är populära hos fri-motion quiltare. Den ursprungliga söm ofta föreslås för nybörjare fri rörelse quiltare är PUNKTERA stygn quilting, vilket är sant, på fri hand, stygn, och ett utmärkt sätt att starta och börja praxis.

Fri rörelse quiltare använda en speciell rundad tå pressarfot kallas en fri rörelse fots eller stoppning fot, som färdas över tyget. Den Quilter feeds manuellt tyget genom maskinen, och kan lossa foder hundar-metallen tänder som hjälper direkt tyget. Både maskin och trådrulle gängas på samma sätt som en vanlig, rak-söm.

Med täcket under pressarfoten, försätter Quilter båda händerna på tyget cirka 2 inches (5 cm) på ömse sidan av pressarfot. Andra experter menar båda händerna i samma område, men i en L formation-en hand med fingrarna placerade vertikalt, å andra sidan med fingrarna plats horisontellt. Den quiltare händer guide då konstruktionen.

En del gratis motion quiltare anser att användning gummi med fingertopparna på pek-och långfingret på båda händerna förbättrar kontroll och hjälper foder tyget smidigare. En annan bra sak att komma ihåg är att quilting är inte en ras. Långsamt och stadigt vinner loppet och långsamma och stadiga är nyckeln till fri rörelse quilting. Den Quilter flyttar sina händer sakta medan nålen rör sig snabbt. Den vinnande kombination för ännu maskor i fri rörelse quilting är långsam stadig hand och en sammanfattning nål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.