Vad är ett färgbad nummer för garn?

En färgbad nummer är en unik identifieringskod som är tryckt på etiketten till ett nystan av garn så att konsumenterna kan köpa dockor från samma parti, att säkerställa en enhetlig färg. Typiskt för färgbad nummer är lätt identifierbar på märkningen, ofta eftersom den är märkt "färgbad #" eller "parti #. " Högkvalitativa garn levereras med ett färgbad nummer, och många billigare garner också färgbad information, utom de som är färgade innan de spunnits.

Anledningen till färgbad-numret är att färgen kan variera mycket subtilt sätt i de olika serierna. Genom att köpa härvor garn som har bearbetats tillsammans kan stickare se till att dessa subtila variationer inte kommer att förstöra en bit. Därför har de flesta stickbeskrivningar innehålla en uppskattning av hur många dockor som de kräver, så stickare att köpa alla sina garn på en gång, och många stickare köpa några extra bollar bara för att vara säker.

Färgning garn är en mycket känslig och kinkig företag, även i stora kommersiella produktioner. Många saker kan påverka nyansen i en färg, och inte alla dessa saker är kontrollerbara. Trots att exakt dye recept på olika färger i ett företags katalog, kan färgerna variera något från parti till parti. Ibland är detta inte något stort problem, men ibland finns ett problem, och ofta frågan inte blir tydliga förrän en bit till fullo har stickat och garn från ett annat parti sticker ut som en öm tumma.

Många stickning butikerna har skyltar upp för att påminna stickare att de skulle kontrollera färgbad nummer på garnerna de köper, och en del uppmärksam personal kontrollerar färgbad så som de ringer upp inköp, att se till att garnet kommer att vara konsekventa. Eftersom färgbad frågan är väl förstås, mest stickning butiker också har en mycket flexibel politik för återvändande, så stickare att köpa extra härvor eller bollar av garn och återlämna sådana som inte används. I händelse av att en stickning store har inte tillräckligt med garn från samma parti för ett projekt, kan stickare ringa andra stickning butiker med färgbad för att se om de har ytterligare dockor. Många Internet garn butiker också tillåta stickare att kontrollera genom färgbad nummer när de beställer garn, och dessa butiker är noga med att dra order från garn med matchande färgbad nummer.

Om du slutar med en blandad uppsättning av garn, behöver du inte misströsta. Du kan använda garn från ett annat färgbad för kanter eller klippa av en bit, orsakar färgvariation att se ut som ett medvetet val, snarare än en olycka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.