Vad är en stickmaskin?

en stickmaskin stickat garn automatiskt, efter att ställa in eller programmeras för att sticka ett visst mönster. En stickmaskin sparar tid jämfört med hand stickning, men maskinen Knitter fortfarande måste ägna stor uppmärksamhet åt den stickmaskin som halkat eller trassla stygn är vanliga. Garn tjocklek är den enskilt viktigaste beaktande när man väljer en stickmaskin. Om det garn som används i en stickmaskin är för tjock, krokar som håller och sticka garnet automatiskt ska delas rakt genom garnet. När du väljer en stickmaskin, måste Knitter bestämma vilken typ av trikå maskinen kommer att användas för att göra. Det finns tre typer av stickmaskiner: plant för lätta objekt, i mitten mätare i mitten av vikt poster, och skrymmande eller chunky för tunga poster. ett plant stickmaskin har små krokar placerad ,45 centimeter (4. 5mm) isär. Dessa maskiner är bra för Fairisle mönster, kablar och spetsar. Baby vikt eller ibland ännu tunnare garn kan användas. De tjockaste garn som normalt kan användas på en flatbädd stickmaskin är sport eller DK.

A mid mätare stickmaskin producerar kläder som ser mest like hand stickning. Krokarna placeras ,65 centimeter (6. 5mm) isär. Ibland baby vikt eller tjockt garn kan användas, men inte alltid. Gemensamma kamgarn, sport och DK garn oftast fungerar bäst, men kolla med tillverkarens instruktioner. En skrymmande eller chunky stickmaskin har krokar placerad ,9 centimeter (9mm) isär och är perfekt för att göra tunga tröjor. Kablar och Fairisle arbetsmönster vanligtvis bra. Idrott eller DK är den minsta vikt av garner som ska användas på en skrymmande stickmaskin, men fungerar inte på vissa modeller. Skrymmande eller chunky style garn fungerar bäst.

Även om ingen stickmaskin som hittills gjorts kan upprepa varje hand sticka maska, en stickmaskin är ett snabbt och tillförlitligt sätt att sticka produkter för bruk eller för försäljning. Det är viktigt att komma ihåg dock att maskinen stickning är inte alltid lättare än hand stickning. En stickmaskin behöver mycket mer uppmärksamhet på detaljer än en symaskin och kan kräva regelbunden reda ut fångad garn och pick-ups av halkade stygn.

like hand stickning, prov tygprover måste fortfarande göras för varje mönster. Dessutom maskin krokar behöver samordna inte med handen strumpsticka storlekar. Persondator (PC) programvara är tillgänglig för att möjliggöra för anpassade stickmaskin mönster. Dyrare maskiner kan göra mer maskor och hantera mer garn på en gång, men alla stickmaskiner fungerar bra. Rätt maskin för rätt garnet är nyckeln till att välja den bästa maskin för varje maskin Knitter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.