Vad är en sladdlös skruvdragare?

sladdlösa skruvdragare har kommit långt sedan dess tidigaste inkarnation nå marknaden. I början var dessa verktyg skulle vara en nyhet, en arbetsbesparande anordning som sparat mycket lite arbete. Den första sladdlösa skruvdragare, ursprungligen känd som "elektrisk skruvdragare", ofta saknade makt och genomförbarhet. Batterierna snabbt förbrukas, som krävs antingen köp av nya batterier eller många timmars uppladdning. Det var då. Detta är nu. Idag, sladdlösa verktyg av alla slag är en basvara för både "gör det själv" hobby och professionella byggare. Det är en trådlös version av praktiskt taget alla redskap man kan föreställa sig, och tack vare ökande innovationer, väldigt få seminarier eller verktygslådor är inte minst en sladdlös skruvdragare. Den sladdlösa skruvdragare, i enklaste form är en skruvmejsel som förvandlar en skruv-bit via en elmotor. Den integrerar allmänhet en hexagon-formad sockel i slutet av förarens axel, i vilka kan placeras både skruvmejsel och borrskär. Tack vare tekniska genombrott, både motorer och batterier vilken befogenhet sladdlösa apparater har blivit effektivare, lätta och små. Laddningstiden är snabb, och moderna batterier tenderar att hålla mycket längre ut än sina föregångare. Effektområdet för en sladdlös skruvdragare, eller drill-förare som de ibland kallas, varierar från två till 18 volt.

Finns i olika former och storlekar, sladdlös skruvdragare kan väljas baserat på var och ens behov. Vissa likna en traditionell skruvmejsel, och marknadsförs ofta som "Stick förare". Heavy duty modeller likna en borrmaskin. Denna senare typ av sladdlösa skruvdragare är ofta laddad med alternativ, såsom inställningar för vridmoment, varvtal och rotationsriktning. Många modeller har också en LED eller laserljus, vilket möjliggör ett mer enkelt visa deras arbete.

Kraftkällan för en sladdlös skruvdragare, och de flesta andra sladdlösa verktyg, är antingen en nickel-kadmium (NiCd) eller litium-jon (Li-Ion) laddningsbart batteri. Båda har sina anhängare och belackare. Dock är det gemensamt att båda typerna av batterier är stabil, tillförlitlig och ger gott om kraft.

Quick markeringar finns för sladdlösa skruvdragare inriktad mot yrkesmässig användning. De flesta byggherrar eller entreprenörer håller också extra uppsättningar med laddade batterier till hands, vilket garanterar att deras sladdlösa verktyg är alltid igång. För hemmabruk kan batterier lämnas i ett säkert, permanent laddningsenhet när verktyget inte används.

Det traditionella, hand-drivna skruvmejsel kommer förmodligen aldrig vara föråldrad, eftersom vissa uppgifter kräver en ultrafina touch. Till exempel kan en sladdlös skruvdragare inte, i nuläget, kopiera delikatess som behövs av konsthantverkare som arbetar med små skruvar. Däremot har den sladdlösa skruvdragare mognat, och har fått sin titel av att vara både ett arbete och tidsbesparande enhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.