Vad är en färg-Cutting Saw?

Ett antal Träbearbetningsmaskiner projekt kräver dymlingar eller tappar som måste skäras av ovan jord. De flesta motorsågar kan inte ge en sådan flush cut, och standard Handsågar är inte tillräckligt flexibel för att vara i nivå med träets yta utan att orsaka skada på grund av deras offset tänder. Träindustriarbetarefederationen och snickare använder ofta en färg genomgående såg att skära av utskjutande dymlingar, stavar och utsatta tappar. En färg-cutting såg har en flexibel blad och tänder som bara skära på pull stroke. Den japanska infällt skära såg betraktas som ett oumbärligt verktyg för avancerade woodworking projekt. Sedan introduktionen har andra länder gav liknande modeller för infällt skärande såg. Varje flush-cutting såg kan ha vissa smärre skillnader, såsom antalet tänder per tum (TPI) eller flexibilitet i bladet. Den genomsnittliga tpi räkna med en färg genomgående såg är cirka 19 till 22. Tänderna kan kompenseras inte varandra som de för en KAPSÅG göra. Istället tänderna curl tillbaka mot handtaget, vilket innebär att de endast skär på drag stroke, inte "push stroke. En färg-cutting såg liknar en färg spatel, med en lång, fyrkant enstaka blad som kommer från ett handtag. En färg-cutting såg kan ha en eller två sidor innehåller tänder-på två blad modell är idealisk för både vänster och höger sida nedskärningar. Det finns också en "This Side Up" notation för att hålla spola övergripande såg orienterad ordentligt. Sågning med bladet upp och ned kan orsaka skador på pjäsen, eftersom tänderna kommer att gräva i skogen i det läget. Bladet är ganska flexibelt, vilket innebär skärområdet stannar nivå, eller färg, med ytan som plugg eller Tenon är avsågade. När du använder en färg genomgående såg bör Woodworker slå ner pjäsen för säkerheten. Han kan då placera bladet infällt skära såg nära plugg eller Tenon som ska sågas bort. Bladet ska ligga plant på projektet som Woodworker flexar bladet uppåt.

Även om en färg genomgående såg kan användas offensivt, är det bättre att arbeta långsamt och stadigt. Sedan såg bara nedskärningar under draget stroke bör Woodworker försöka att inte ta bort material på push stroke. I stället skulle hon låta såg att flyttas en aning uppåt över under tryck stroke och att skära igenom materialet på pull stroke.

om den görs rätt, en nedskärning från en flush-cut såg bör kräver ingen slipning. En kvalitet som på japanska Handsågar kan bli en dyr investering, men många professionella träindustriarbetarefederationen säga kvaliteten av nedskärningarna inte kan kopieras med vanlig såg eller handverktyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.