Vad är en bärbar Bandsåg?

Vid skärning en mängd olika material, är det ibland nödvändigt att göra nedskärningar som inte är raka linjer. En bandsåg fungerar bra för dessa nedskärningar, utan använder en enda band av metall som ett blad med en egg på ena sidan. Bladet är monterat vertikalt och pjäsen till skäras placeras på ett plant underlag som stödde. Den bandsåg kan göra exakta snitt och är användbart för oregelbundna former och vinklar, även om den kan användas för raka snitt också. En bärbar bandsåg fungerar ungefär på samma sätt, men är mer mångsidig än en fast bandsåg eftersom bärbara bandsåg kan användas i snävare platser och ett större urval av skärande situationer.

På grund av sin storlek, är den bärbara bandsåg kan användas för skärning större bitar som dess stationära släkting. Men eftersom det är mycket lättare-vanligtvis mellan 13 och 15 pounds (6 till 7 kg)-och rörliga, är den bärbara bandsåg användbart för mindre projekt som kräver att användaren att skära ur flera olika vinklar eller i trånga platser. För att mäta hur stor del en bärbar bandsåg kan klippa, mäta avståndet från bladet till halsen. Detta avstånd är något större än den största delen du kommer att kunna minskas. En bärbar bandsåg är idealisk för kapning av rör på grund av den fina, rena skär den producerar. Det är ett idealiskt val för träbearbetning projekt också, och diverse andra material kan skäras med den bärbara bandsåg, dess ljus, lätt att använda design är perfekt för jobbsajter. Den bärbara bandsåg kan klippa ut flera stycken i samma mönster också, men återigen, kan man inte hantera de större storlekarna av material som en fast Bandsåg kan.

Många bärbara bandsåg modeller är batteridrivna, men andra kan använda en strömsladd istället. Kabelanslutna modeller innehåller vanligen en 6 eller 6,5 amp motor, och sladdlösa modellerna kan använda ett batteri med upp till 28 volt. Allmänt, Corded modeller mer konsekvent kraftfulla, och användaren behöver inte oroa batteriet laddas ur. Emellertid drivs batteriet bärbara bandsåg kan flyttas och användas överallt, oavsett tillgång på pluggar.

När du väljer en bärbar bandsåg, bör du överväga extra funktioner, exempel en variabel hastighet alternativ. Detta kan hjälpa till att kontrollera riktigheten i din andel. Vissa modeller av bärbara bandsåg kommer med inbyggd belysning som syftar till skärområdet som ger större synlighet i svagt ljus. Som med alla blad verktyg, se till att välja rätt klinga för det jobb du tar på, eftersom bladet urvalet kommer att ha störst inverkan på snittkvalitet du gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.