Vad är en Universal Needle?

universella nålen är en symaskin nål används för stickat eller vävt tyg. Det är av liknande konstruktion med kulspetspenna nålen. Den universella nålen har en svag avrundning på spetsen men också avsmalnande, så att nålen glider genom att väva stickade tyger utan att orsaka går, men behåller nog skärpa att tränga igenom duken.

Skaftet av samhällsomfattande nålen, den del som passar i symaskinen, är platt. Inte alla maskiner kräver en platt skaft. Vissa kan använda uteslutande rundade Shanks, så man bör kolla med en manual innan du köper en universell nål. En del människor tycker det universella nålen mycket hjälpsamma, och andra kan inte använda nålen hela med sitt särskilda maskin. Den universella nål innebär att det kan användas i alla applikationer sömnad, och detta tenderar att vara fallet. I själva verket visar de flesta maskiner med hjälp av ett skaft nål är utrustade med ett universellt nål. Den kan användas på olika tyger, men mer detaljerad sömnad experter kan föreslå andra nålar för vissa typer av tyger, såsom de som är mycket känsliga eller de som är mycket tunga.

ofta universella nål används uteslutande på stickat som bomull jersey eller ull Jersey som kan köras om klipps av piercing av skarpare nålar. Sådan springa kan förstöra en outfit. Således mest sömnad experter rekommenderar att hålla ett lager av dessa nålar till hands, särskilt när man arbetar med stickat. Om man är symaskinen inte tar en universell nål, den bästa ersättningen är kulspetspenna nålen. En annan möjlig ersättare är sträckan nålen. är hand-sömnad motsvarar den universella nålen kallas skarp. Eftersom de flesta plagg kräver åtminstone lite synålar, grundläggande skarpa av samma storlek som den universella nålen, kommer att ge en med de nödvändiga finish för ett plagg. Eftersom synålar kräver mer fysiskt, en skarpare nål behövs för att tränga tyg. Skärpan är inte troligt att skada ett sticka plagg eftersom ingen maskin driver denna tråd genom en snabb takt.

man ofta kan få en bra guide till synålar av läser instruktionerna på baksidan av nålen paket. Dessa kommer att ge information om lämpliga tyger för användning med en särskild nål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.