Vad är en Stiftpenna?

En mekanisk penna är mycket likt en kulspetspenna, men böterna skriver spets är av bly eller grafit. Den första mekaniska blyertspennan uppfanns i Storbritannien i början av 1820-talet, och patenterades av John Hawkins och Sampson Mordon 1822. En mekanisk penna öppnas precis som en vanlig penna, men istället för att fylla det med ett nytt bläck patron, en längd av specialtillverkad blyertspenna bly matas in i skrivandet fat. När Stiftpenna är stängd, kan leda drivas igenom pipan i små steg-så som det används-genom att klicka på toppen av pennan, deprimerande ett Ratchet knapp eller vrida konen av fat, beroende på modell .

Fördelen med en mekanisk penna är att bly är så tunn att det alltid skarpa, så exakt och enhetlig streck utan trassel med konstant skärpning. Detta gör Stiftpenna idealisk för arkitekter, föredragande, ingenjörer, och alla andra som kräver bekvämligheten med en penna med flexibiliteten hos en raderbar blyerts. En ledande tillverkare av pennor erbjuder flytande bly Stiftpenna. Den grafit i detta fall är i lösning, beter sig ungefär som bläck som rullar från kulspets-liknande spets. Men när vätskan absorberas i papper och torkar bara raderbara grafit finns kvar. Detta Stiftpenna skriver påstås med jämna rörelser i en penna, samtidigt som alla fördelar med en blyertspenna. Det säljs för mindre än 3 $ (dollar), och är påfyllningsbara. Förutom bekvämligheten att aldrig behöva slipa en mekanisk penna, de är också miljövänligt, spara ved och undanröja träspån av traditionella pennor. Ett undantag från denna regel skulle vara disponibel mekanisk pennor. Lyckligtvis finns det föga anledning att köpa en engångs-modellen när påfyllningsbara modeller är så billig.

Många ledande tillverkare av pennor göra mekaniska blyertspennor, och flera typer av bly tillgänglig från mjuka till hårda. Mekanisk pennor kan köpas i set med en matchande mekanisk penna, eller individuellt. De varierar i kvalitet från plasttunnor till emalj, guld eller silver, och priserna varierar därefter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.