Vad är en Sömmarmästare Pattern?

Sömmarmästare mönster kan hänvisa till vägledning mönster som skapats av studenter eller professionella designers som hjälper dem att skapa antingen ett enkelt eller flera klänningar i flera storlekar. Oftast används termen mönster som används för att diskutera papper mönster som är tillgängliga för människor som syr hemma. Dessa mönster, som en gång var ytterst vanligt som ett sätt att producera och få tillgång till kläder, har fallit bort i popularitet med färre människor vet hur man syr, och med billig karaktär många kläder alternativ i butikerna.

Guider för sy kläder hemma och första klädsömnad typer mönster dök upp i mitten av 19th century, och blev snart mycket populär. Särskilt i Amerika, det noterades mönster företag. De tidigaste var Butterick ® och McCall ®, och dessa utökades senare med Vogue ® och Simplicity ®. Andra mindre kända företag som också typer klädsömnad mönster och kläder finns kan göras för barn eller vuxna. Kvinnors och barns kläder ofta upp de flesta av valen.

Det blev vanligt att klädsömnad mönster som skall göras på mjukpapper, vanligtvis med ett utbud av två till tre storlekar. Mängd material som krävs och tyg rekommendationer trycktes ofta på etiketten att fånga de speciella utseende önskas. Varje storlek motsvarade en rad mätningar och vävnaden skulle sänkas linje för viss storlek. Olika delar av vävnaden kan finnas tillgängliga för att klippa bort saker som ärmar eller andra detaljer.

För att få rätt storlek skulle sömmerskan stift tyg på mönstret och sedan klippa längs den angivna linjerna. Vissa tyger krävs särskild uppmärksamhet. Till exempel att se den högra sidan av tyget användes var en viktig faktor. När alla bitar av klänningen mönstret skars ut, mönstret eller dess förpackning som visas detaljer om hur man kombinerar bitar i ett enda plagg. Ytterligare sömnad kan behövas för att placera knapphål, eller lägga till detaljer som volanger, ruching eller andra funktioner. Om de följs på rätt sätt av någon begåvad på sömnad, skulle sömmerska mönstret leder ofta till en klänning eller andra kläder som passar och såg ut som vilken stil det representerade. Många amatör hem avlopp kan också intyga att det faktum att underlåtenhet att följa instruktioner kan leda till katastrofer av ruinerade tyg och unwearable kläder.

Många flickor lärt sig att använda en klädsömnad mönster i skolan i klasser som hemma ekonomi. Nyligen har ett antal gymnasier avbrytas denna trend, men ekonomiska svårigheter i slutet av 2000-talet hade många efterlyser återinsättning av klasser att lära grunderna som att sy. Det har sagts att en generation amerikaner särskilt har förlorat denna kvalifikation, och att pojkar och flickor bör både lära sig det.

En utmaning är dock att det inte alltid så att skapandet av kläder från en klädsömnad mönster sparar pengar. Tyg kan vara mycket dyra och kan inte erbjuda så mycket i besparingar. Å andra sidan kan saker som bröllopsklänningar nästan vara av högre kvalitet material för mindre pengar, och det finns många vackra mönster tilltalar brudar med olika smaker. För de som syr, mönstren fortfarande är mycket attraktivt, eftersom det innebär att människor får kläder som de vill i den kvalitet som inte kan ses någon annanstans, vilket kan vara värt extra kostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.