Vad är en Sömmarmästare Model?

En klädsömnad modellen är en modell av människokroppen som används av skräddare, sömmerska eller andra professionella inom klädbranschen. Dessa modeller används för att kontrollera det allmänna passform och utseende av ett klädesplagg, och för att bekräfta att ett plagg passar en viss person. De finns tillgängliga via företag som transporterar klädsömnad leveranser, och de kan också köpas vid sömnad butiker, och ibland på sparsamhet och antikaffärer, även om de tenderar att försvinna från inventeringen på denna typ av butiker snabbt. Det finns flera sätt på vilka en klädsömnad modell kan utformas. Den mest grundläggande är helt enkelt en skyltdocka med fasta proportioner som kan användas för att kontrollera passform och utseende i en allmän storleksordning. Den enklaste modellen får omfatta endast en torso, medan andra kan ha extremiteter som kan posable att undersöka förändringar i duk och passform som kan uppstå på någon flyttar. Den klädsömnad modellen vanligtvis inte har ett huvud. Det är också möjligt att köpa en klädsömnad modell som är justerbar. Denna typ av produkt är populär eftersom en sömmerska kan justera den tills den matchar måtten och proportionerna av en specifik person. Detta gör sömmerskor att kontrollera passform och drapera utan att behöva ringa någon i en passande. För sömmerskor postorder, är kritisk, medan sömmerskor som ser sina klienter som det passar bara behöver en eller två personer i beslag, att göra små justeringar med hjälp av klädsömnad modellen.

Also known as sy skyltdocka eller sömmerska's dummy, en klädsömnad modell är ett värdefullt verktyg. Det tillåter människor att se hur deras kläder skulle kunna se ut på riktiga människor, något som kan vara svårt att visualisera när man tittar på kläder som de ligger plant. Modeller med generiska manliga eller kvinnliga fysiska funktioner är tillgängliga för olika typer av klädsömnad behov, och de kan även innehålla funktioner som mjuka organ som gör sömmerskor till stift tyg medan de arbetar. Vissa sömmerskor har flera modeller, ger dem möjlighet att lämna kläder på en modell snarare än att behöva ta bort dem för att passa ett annat plagg.

En närliggande begrepp, en modell som passar, är en verklig levande person som fungerar som en modell för en sömmerska och designer. Fit modeller används för att se hur kläderna ser ut på riktiga människor, för att göra justeringar innan dessa plagg säljas. Modeindustrin har kritiserats historiskt för att använda passar modeller med något ovanlig kroppstyper, vilket gör det svårt för många människor att hitta kläder som passar eftersom de flesta människor inte är lämpliga modeller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.