Vad är en Sömmarmästare Mannequin?

En klädsömnad skyltdocka är ett viktigt verktyg för att hjälpa en designer skapar kläder som ser bra ut på och utanför kroppen. Det kan också hjälpa designern få en uppfattning om hur man kan klippa tyget enligt en viss form utan att alltid behöva vara beroende av en levande modell. Detta är särskilt användbart när du skapar en bit själv. Vid utvecklingen av visionen av kläder, kan designern räkna ut var att göra förbättringar i enlighet med hur kläderna passar på dockan. Den klädsömnad skyltdocka kan ha flera olika utseenden. Dockan kan bara vara en kvinnas torso eller kan också ha en tråd förlängning på botten för att göra det längre. Dockan är ansluten till en tunn stång med ett permanent bas. Några av de dockor är gjorda helt av tråd eller trä. Den typiska klädsömnad skyltdocka är tillverkad av ett solitt material att stiften kan sticka igenom. En klädsömnad skyltdocka kan ha en mängd olika attribut även med axlar som är bredare eller smalare. Dessutom kan det ha axlarna som är hopfällbara. Istället för några dockor med en rumpa som är fast rundad form, kan vissa ha en skinkor mer trogna form av en hona att ge konstruktören en mer realistisk bild av hur klänningen ska passa runt en kvinnas naturliga kurvor.

Färgen på klädsömnad mannekäng kan variera beroende på konstnärens önskemål. För vissa, kanske färgen ingen roll. För andra, kanske de vill ha en form att de kan visas som ett tillbehör i ett rum, t. ex. i en syrum, så färgen på dockan kan vara en som kompletterar övriga inredningen färger. Ett stort inslag i en klädsömnad skyltdocka är att det justerbara. Rattarna på specifika punkter kan låta formgivaren att skapa särskilda mätningar i stället för en standard storlek per mannequin. Detta är särskilt användbart när man utformar anpassade bitar. Det ringer går vanligen vid byst, höft och midja område samt nacke och rygg. Klädsömnad skyltdockor finns i många storlekar, till exempel små, medelstora, stora och extra stora, samt några som är särskilt plus-size former.

En klädsömnad skyltdocka kommer i så många former, former och storlekar som det är nästan omöjligt för en designer inte att hitta den perfekta en. Medan var och en är vanligtvis i hundratals dollar finns det fortfarande några som är perfekt för budget-medvetna. Med så många sorter av skyltdockor, kan det finnas ett utbud av vackra klänningar för kvinnor i varje form och storlek.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.