Vad är en Hook and Loop Förslutning?

Hook och fästelement loop eller "fästelement Touch" är vad de flesta vanligen känner som kardborreband. Velcro är ett varumärke som först dök upp 1948, även om namnet är ofta förbigående används för att hänvisa till andra liknande produkter. Namnet Velcro kommer från den franska vel för sammet och cro för virknålar, som i krok.

Hook and loop fasteners görs vanligtvis i två band , en med loopar, och en med bitar som "Hook" till den andra remsan. Vissa program använder öglor på båda sidor. Antingen typ av fästelement system används för att hålla saker tillsammans och finns i olika färger, vanligen svart, vitt och beige, även andra färger kan speciella beställas. Hook and loop fästelement finns också i olika längder, bredder och former. Den populäraste typen av krok och ögla fästelement levereras i remsor med en självhäftande stöd. Det finns också rullar med krok och ögla fästdon, delas upp i mindre sektioner, med papper som täcker den självhäftande även minska, vilket gör det lättare att dra bort små bitar som behövs. En annan typ är "mynt" stil-små, runda bitar av krok och ögla fästdon, som också har en självhäftande stöd. Krok och ögla fästen är gjorda av olika material, inklusive polyester, nylon, och hög värme och brandsäkra material. De finns också tillgängliga i olika styrkor, samt med en rad olika lim, beroende på vilket syfte fästelement är avsett för. Det finns också sy-på krok och fästen slinga för tyg med applikationer. Denna typ är mycket bekvämt för plagg och tyg behandling konstruktion. Det är mycket enklare att installera än andra typer av fästelement och nedläggningar, t. ex. knapphål och blixtlås. Hook and loop fasteners är också populärt i sko design, särskilt för små barn som ännu inte lära sig knyta sina skor, men ändå vill klä på egen hand.

Det finns många praktiska användningsområden för krok och ögla, men dess största nackdelen är att när remsorna är inte stängd, krokar och öglor ofta samlar ludd, hår och andra små partiklar av skräp. Rengöra fästen regelbundet är det bästa försvaret, men det är ett litet pris att betala för sådan bekvämlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.