Vad är en Harlequin Pattern?

En harlekin mönster är ett återkommande mönster i kontrasterande diamanter eller avlånga fyrkanter stående på högkant. Traditionella clown dräkter är gjorda i en röd och vit harlekin mönster, uppkallad efter den historiska komiska karaktär som gjorde mönstret så välkänt. Den harlekin mönstret härstammar 400 år sedan den italienska teatralisk etapper, där artister som hade finslipat sina handlingar på gatan skulle engagera sig i improvisatoriska komedi. Standard teman vid den tiden var uppbyggd kring bestånd karaktärer och situationer-kortsiktiga, arrogant befälhavare och oduglig, bumbling tjänare. Harlequin var en "tjänare" som bar färgglada diamant-mönstrade tights och en mask. Den Harlequin mönster har förknippats med clowner sedan dess.

På grund av harlekin mönstret s PAJASAKTIG föreningar, är det i allmänhet inte populär i kläder. Men variationer på temat, såsom dämpade jordfärger används i vävda tröjor, funktionen ofta en vertikal linje, inringa linje eller partiell Harlequin mönster. Ski kläder, som tenderar att vara färgglad som en säkerhetsåtgärd, ibland görs i en traditionell harlekin mönster i rött och vitt eller andra ljusa kombinationer.

Är dock Harlequin vackra mönster på andra områden än kläder, såsom stengods eller inlagda trä. Antik bord, köksskåp och kistor, samt moderna golv och fint tillverkade möbler, funktionen ofta en Harlequin mönster. Dekorativa Dresser-boxar är också ofta med inläggningar av ett Harlequin mönster.

Inom parentes kan det vara intressant att notera att de italienska-baserade karaktär gav oss något annat än det harlequin mönster som kan ha lidit. Han höll en längd av dubbel-svarv trä, ibland felaktigt skildras som ett svärd. Svarven användes som en paddel att glatt smack karl aktörer på rumpan. Paddeln gjorde en stark "Slap" som gav upphov till namnet "slapstick". Med upptåg lockande nog att uthärda genom århundraden, skulle denna ursprungliga form av slapstick upp för Vaudeville handlingar att följa.

Det kan vara något konstigt då, att stående testamente tid, dagens parti-clown-for-hire också kan dyka upp i en clown kostym av den traditionella Harlequin mönster. När allt kommer omkring, om det fungerade för Harlequin. . .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.