Vad är en Emo Haircut?

slang tenderar att utvecklas som en ny generation unga människor ta över pop-kultur scen och varumärke det med sin egen stil och kvickhet. Dagens generation har gett upphov till Emo nisch, en subkultur anmärkningsvärd för sin melankoliska och ganska dramatisk musik, sin mörka, nästan-Goth ser, och feminin känslighet mot sociala frågor inför just den generationen. Denna subkultur har anspråk på en lång rad uppmärksammade modetrender, men mest framträdande bland dem är Emo frisyr. Ofta hånade men lika ofta emulerade förlitar sig Emo frisyr på vassa taggar blandat med lång lugg som ofta döljer ögon, skapar en dramatisk, vemod leta efter bäraren.

Begreppet "emo" är en förkortad term för "emotional", eller mer specifikt, "emotional hardcore". Den är baserad på en stil av punk musik som har utvecklats från en underjordisk scen i mer traditionella medier. The Emo frisyr föddes ur övergången från den underjordiska musikscenen till mainstream, pop-kultur attityd i samband med den nya Emo musik.

Medan Emo frisyr är bara en liten aspekt av Emo utseende och livsstil, är det en av de mer märkbara funktioner. Stilen är androgyn och det är inte ovanligt att se män och kvinnor bär samma Emo frisyr. Även om det inte har beteckning för vad som kan betraktas som en Emo frisyr, innebär stilen typiskt mörka färger, vanligast svarta, och ofta använder höjdpunkter och strimmor av andra färger såsom röd eller blond. Lång lugg är vanliga och kan vara tillräckligt lång för att täcka panna och ögon. Detta i kombination med spetsiga hår på baksidan av huvudet består av en typisk Emo frisyr, men det är förvisso inte den enda variation.

På senare generationer, Emo frisyr blivit orsak till mycket åtlöje både i popkulturen och i teenage sociala kretsar. Det är ofta förknippas med feminin egenskaper och över-emotionalitet, liksom påståenden om mental instabilitet. Även om dessa påståenden är inte nödvändigtvis sant, är de ofta förknippas med Emo genren som helhet och känns igen på Emo trender, såsom Emo frisyr, vissa typer av kläder, make-up på både honor och hanar, och naturligtvis den genre av musik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.