Vad är en Bias Klipp Garment?

en bias cut plagg är cut "på bias", vilket i huvudsak innebär diagonalt. Kläder som är gjorda av randiga material så att ränderna går samman i ett "" V, vare rättvända eller upp och ner, skärs på bias. Vissa nattlinnen och klänningar är också bias cut. Eftersom de skärs diagonalt, bias cut plagg har en mycket annorlunda utseende från vanliga kläder, även om samma grundläggande mönster eller form används. Bias cut plagg tenderar att hålla fast vid kvinnans kurvor mer än kläder som skärs normalt, vilket ger klänningar bias klippa och nattlinnen ett rykte som sexigare än traditionellt cut plagg. Många kvinnor älskar fina, graciösa flöde av en fint gjort partiskhet skära kjol eller klänning.

På grund av den diagonala falla i tyget, bias cut plagg är svårare att sy än vanliga kläder. Om plaggen inte görs ett visst sätt, sömmarna och fållen kan gäng och twist, istället för att ligga mjukt mot bärarens kropp. Efter några enkla tips kan garantera att din partiskhet skära plagget ser ut som det är tänkt. Den viktigaste delen av sy en bias cut plagg är att hålla i minnet att tyget töjer sig annorlunda än tyg som skärs på vanligt sätt. Vissa sömmerskor rekommenderar att du tackel plagget ihop och låt den hänga för en dag eller två innan färdigställa sömmarna. Detta gör att materialet sträcka naturligt och hjälper smidigt din sömmar. Försök alltid plagget på innan sy sömmarna, eftersom det tillåter dig att se till att den passar hur du vill. När sy sömmar på din partiskhet skära plagget, se till att gå långsamt och låta tyg att ta sin naturliga form, snarare än att dra den spända när du drar den genom symaskinen. Det är bäst att sy sömmar i korta stötar, vilket gör att tyget att slappna av och ta sin naturliga form varje gång innan du fortsätter. Likaså när sömmarna sys, tillåta bias cut plagget hänga en stund innan du hem botten eller ärmarna. Därigenom kommer plagget att utveckla en naturlig fall och se till att de fållar är raka och släta. När strykning fållen, inte flytta järn sidled längs fållen som du gör med en vanlig cut plagg, utan flytta järnet längs linjen för partiskhet.

Ett annat knep är att hänga plagget bias skära på en klänning form istället för en galge. En klänning formulär gör det möjligt för partiskhet skära plagget för att stretcha och falla eftersom det skulle samtidigt på din kropp-en form som hänger rakt upp och ner från en galge kommer helt enkelt inte att uppmuntra. Det kan också vara till hjälp att komma ihåg att en bias cut plagg i allmänhet kräver mer tyg än en normal skära plagget, eftersom mönstret måste slås diagonalt i tyget. Även om bias cut klippkan kännas som ett slöseri med tyg för dig, när du se och känna skönheten i din partiskhet skära plagg kommer du vara säker på att hitta det värt de extra kostnader och arbete!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.