Vad är Papp Stolar?

Frank Gehry utformade och uppfann kartong stolar på 70 och 80-talen. Lager wellpapp, förstärkt genom laminering, skapade en uppfinningsrik, miljömedvetet, att obildad alternativ designmöbler som tilltalade både arkitektoniska konstnärer och mitten-klassens familjer. Under senare decennier har arkitekttävlingen skolor tilldelas som projekt inrättande av professurer kan bära en vuxen ur ingenting mer än en kartong och en brukskniv. Detta test elevernas känsla för estetik, bygg-och verkstadsindustrin, med ett prisvärt och flexibelt material. Den berömde arkitekten Frank Gehry, ville använda ett okonventionellt material att bygga innovativa stolar att störa intelligenssnobb design samfundets förväntningar på möbler. Hans första serie, made in 1969-72, hade rätt "Easy kanter. " Han utnyttjade wellpapp inneboende styrka, följsamhet och visuella intryck, att göra enkla stolar som vanligt folk kan använda i sin matsal, kök, veranda, eller på kontoret. Med namn som "Wiggle Side Chair" och "Easy kanter Side Chair," han faktiskt marknadsförs till medelklassen villaägare i varuhus genom att prissätta dem inom sin budget. Snarare än att leta modulära eller rak, dessa stolar kurva, krök och KRUMELUR i strömmande, vågiga linjer.

Senare utökade Gehry hans sida stol konstruktioner att göra stora, rullande stolar fåtölj kartong med osmanerna. De ser grövre, med offset och steg well, nästan liknar rotting med deras naturliga kartong brun färg. Denna serie var mindre nyttiga som de stora stolar var tänkt att visas på konstgallerier, men även drivit den begreppsmässiga gränser för syftet med kartong.

Många design, arkitektur och tekniska högskolor, inspirerad av Gehry idéer, ge eleverna att göra sina egna stolar enbart på grund av kartonger. Men även amatörer gör-det-självare har anpassat wellpapp för att bygga sina egna anpassade möbler för att dekorera sin lägenhet. Dessa hobbykemister värde kartong för överkomliga priser, återanvändbarhet, styrka och potential för fantasi. Några av deras kartong stolar är hopfällbara och bärbara för att användas i parker och andra offentliga utrymmen. Vissa är avsedda att användas som stol, bord och förvaringsenheten allt i ett. Du kanske kan hitta gratis planer på att göra din egen kartong möbler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.