Vad är Montering Adhesive?

Montering lim är ett program för att montera en bild-ett fotografi, skriva ut, eller affisch, till exempel-att en styrelse eller substrat, som kan vara styva och halvstyva. Samtidigt som det ofta hänvisas till att sätta ett fotografi på en montering ombord, kan man hänvisa även till montering av en affisch på en vägg, eller ens på ett kylskåp. Montering och laminering kan ske samtidigt eller kan göras som separata processer. Beroende på val av montering lim, fördelarna med monteringen kan bl. a. bevara bilden av möjliga skrynkling eller bristningar, samt göra det lättare att hantera och visa. Speciella vita montering film kan också öka bildens opacitet, vilket kan vara viktigt om den är monterad på en mörk bakgrund.

Montering lim är indelade i tryckkänslig och värme-uppsättning sorter. Viktiga egenskaper att beakta är tack, rena styrka och skalningshållfasthet, liksom hur lim anbringas. Dessa faktorer kan hjälpa dig att välja mellan de många montering självhäftande typer som finns.

Tack är hur klibbig ett lim. High tack gör att monteringen lim grepp nästan omedelbart, medan Lätthäftande lim kunna flyttas och ett bra val för layouter och andra förberedande projekt. Den rena styrka talar om hur monteringen självhäftande svarar på laterala stress till följd av något att dra den åt sidan, vilket direkt påverkar hur mycket vikt man kan bära. Skalet styrka, å andra sidan, berättar hur starka band monteringen limmet har bildats med bilden, eller med andra ord, hur resistent det lim som är skalade av ytan på monteringen ombord. En permanent montering lim hålla tätare, och det är mer troligt att den grafiska skadas det om ett försök görs att ta bort den.

Tryckkännande montering självhäftande typer inkluderar film, tejp, spackel, skum, vätska och spray lim, men montering kort kan också komma förberedda med tejp. I detta fall den grafiska kan vara anslutna till montering ombord under neringsprocess. är film och tejp dubbelsidiga, och vissa typer av film är försedda med översatsning i sina mätningar för att undvika anpassningen problem under ansökan. Tape finns på rullar eller i en dispenser och film finns i ark eller rullar. Putty är en kneadable, återanvändbara affisch lim för olika ytor. Skum är tvåsidig och användbara för en ojämn substrat. Flytande montera kan appliceras med roller, pensel eller en sprutpistol och som svarar för papper och foton. Sprayable monterar allt från dem som endast ger en tillfällig obligation och låta ompositionering till snabba högintressant, permanent obligationer.

Värmeaktiverat montering självhäftande typer är torr montera vävnad , som består av kartong och substrat foamboard. Det bredare utbud av tryckkänslig montage lim och det faktum att åtminstone vissa kräver inga speciella verktyg eller maskiner att använda kan göra dem värt att undersöka för farkoster applikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.