Vad är Lampwork Pärlor?

Lampwork pärlor är handgjorda och bildas genom uppvärmning glas med en blåslampa och arbeta med det i många olika former pärla. Färger och stilar i lampwork pärlor varierar stort, men utseendet på en lampwork pärla är vanligen glänsande och utsmyckade. Den lampwork tekniken används också för att göra glas ornament och bygger på gamla italienska och franska glas gör metoder.

Skapa lampwork pärlor omfattar uppvärmning Glasstavar med en blåslampa tills de blir rep-like. Ett rep av glas sedan lindas runt en bestrukna metall stolpe. Den speciella leran Blandningen gör färdiga pärlor som enkelt tas bort. Efter den inledande delen av smält glas placeras på lera pole, mer smält glas läggs till den ursprungliga pjäsen. Det är här pärla att kreativiteten kommer in eftersom utformningen möjligheterna att skapa många olika former och mönster för lampwork pärlor är oändliga.

Om exempelvis små bitar av smält glas läggs till den första biten, en prickig utseende skapas. Om ett spetsigt verktyg används på platser, kan mönster såsom små blommor göras. Unika bead former och strukturer kan bildas genom att blåsa på det varma glaset eller genom att skapa bucklor med ett glas arbetsredskap. En del lampwork pärla artister lägga bitar av metall med glaspärlor, medan andra sträcka smält glas och bildar öron för nyckfull former djur pärla eller skapa formationer som stjärnor och solar. Skapa lampwork pärlor tar experiment samt praxis eftersom ibland varma glaset kan spricka eller gå sönder. Lägga genomskinligt glas på toppen av intrikata färg, mönster på pärlorna kan skapa en vacker effekt som liknar tjock, klarglas ovanpå ett konstverk eller ett fotografi.

är Utformningen på många lampwork pärlor så detaljerade att det går att se varje liten ståndare i mitten av varje liten blomma. De färger som används på ett lampwork pärla varierar från elegant neutrala till godis Brights till känslig pasteller. Lampwork pärlor kan användas för att skapa många olika typer av armband, örhängen, tillbehör hår, ringar och halsband. Ett stort lampwork pärla hängande kan vara så påfallande och konstnärliga i utseende som den behöver bara en enkel metall choker att göra en dramatisk färdiga halsband.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.