Vad är Fabric kallas "Grejer"?

Stuff tyg verkar dyka upp ganska ofta i romantiska romaner och beskrivningar av lyxiga rum i historiska romaner. Beroende på regional användning, vissa i 18th century använt "stuff" för att beskriva något slags vävt textilmaterial, men även tillämpas specifikt på en viss typ av grov ull vävt tyg. I detta avseende har grejer som ofta används för möbeltyger, gardiner och väggbeklädnader, eftersom det var kraftig och det skulle kunna produceras i en rad olika färger för att smälta in i ett sortiment av inredning. En stor produktion centrum för saker var Kidderminster, en stad i mellersta England. Vid mitten av 17th century, var Kidderminster grejer en rätta berömd väv, tillverkad av högkvalitativ ull och senare från en blandning av ull och lin som ibland kallas "Linsey-Woolsey. " Tyget var känd för att vara varma och stabil, men inte särskilt lockande att titta på, stuff bars av lägre rang i samhället, och vissa människor också förknippat det med billiga, tarvliga textilprodukter. Som många andra textilier, kom grejer i en mängd olika sorter och kvaliteter. Billiga saker med tunna, skulle behandlas dåligt ull har använts endast de fattigaste i samhället, medan de sköna grejer kan vara acceptabelt att ett större antal personer, däribland högt rankade tjänstemän. Flera andra Textile Mills runt England producerade grejer från en rad andra material, medan ylle och linne var de vanligaste, kan saker omfatta nästan vilket material som helst, så länge det inte gjorts med silke.

ledamöter samhälle med högre inkomster skulle ha råd att bära dyrare textilier som siden, och de tenderar att undvika saker eftersom det var kliande och opassande. Många tragiska hjältinnor i romaner bära saker klänningar tills de möter sin frälsare eller kommer i deras arv, för nutida läsare, en stuff klänning som en stor social betydelse. Stuff användes också för att göra filtar och täcken, och det delades ut ibland till de fattiga och behövande.

Att veta att "saker" syftar på en grov ylle tyg, Du kan förväxlas om "saker av guld" som dyker upp i vissa rödlätt romaner. Detta ord används ibland för att beskriva Brocade, som gjordes med grova grejer bas som var broderad i hög grad att skapa distinkta upp mönster. Även om grunden för brokad kan vara ödmjuk, gjorde broderier det ett extremt dyrt och eftertraktade tyg för formella kläder och stoppning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.