Vad är Construction papper?

Construction papper karaktäriseras som en stel, tung, billig matt eller äggskal finish papper som inte är hållbart. Gjord av slipmassa, finns den tillgänglig i en mängd olika färger, och dess primära tillämpning barns konst, hantverk och projekt i skolan.

Features. En viktig egenskap att ha i åtanke är att färgen bleknar mest konstruktion papper mycket snabbt. Detta kan komma till användning om du vill använda detta papper för att göra sol utskrifter, men om projektet behöver förra, leta efter orden "lätt stable" eller "bleknar. "En annan egenskap som kan visa sig vara viktigt är att även om vissa konstruktion papper är flamhämmande, är de flesta inte. Dessutom är vissa konstruktion papper noteras som laser och bläckstråle-skrivare som är kompatibel, men detta är inte ett vanligt inslag. Mest lättillgängliga märken är syrafria och lignin fria.

Använd. Construction papper gå till många olika användningsområden, inklusive klippa och klistra och projekt som omfattar teckning, skissa eller färg. Några andra användningsområden omfattar göra affischer, collage, vävning till bordstabletter och korgar, bild montering, servettringar, dekorationer semester och prydnader, taggar gåva, bokmärken, papper skulptur, dockor finger, masker och mobiler.

Färger. Individuella färger eller flerfärgade förpackningar om 25 eller 50 ark, liksom klassrummet förpackningar så många som 2. 000 ark konstruktion papper, finns tillgängliga. Färgen sortiment omfattar ljusa 8-krita-box färger, liksom fluorescents, mångkulturell färger hud, pasteller, tvåfärgade marmorerade färger och integration konstruktion papper med inbäddade glitter.

Vikt. är papper beskrivs på flera sätt: genom punktstorlekar att mäta tjockleken av ett enda blad i tusendelar av en tum, och som ytvikt, ett mått på pounds av vikten av 500 ark standard storleken på papperet, vad det nu kan vara. Eftersom storleken på olika typer av papper är inte konsekvent, jämföra grund vikterna är komplicerat. Trots detta är det system som valts av de flesta tillverkare att beskriva sin konstruktion papper.

International Organization for Standardization (ISO) pappersindustrin standard anses vara den mest konsekventa sättet att jämföra papper vikter. ISO åtgärder vikt i gram per kvadratmeter (GSM). Med detta mätsystem, är det mycket lättare att se vad betyder konstruktion papper:

nbsp;
10-35 GSM mjukpapper
35-70 GSM ljusare textweight
70-100 gsm medium textweight
100-120 gsm tung textweight /ljus vykort
120-150 gsm vanliga vykort
150 -- 200 g tung vykort
200 g super tung vykort

Praktiskt taget alla bygg papper beskrivs som "tjockt" papper, och de varierar i grunden vikt från 65 till 80 lb. Den 80-lb papper ger sitt ISO tyngd som 120-130 gsm, så med hjälp av ovanstående diagram kan vi uppskatta att den lägre vikten är cirka 100 gsm.

Size. Byggande papper kommer på några grundläggande storlekar, antingen i ark eller bundna till kuddar. Den typiska storlekar:

9 x 12 inches 229 × 305 mm
12 x 18 inches 305 × 457 mm
18 x 24 inches 457 × 610 mm
24 x 36 inches 610 x 914 mm


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.