Vad är Bivax för?

Wax skiljer sig från fett i att vara hårdare och mindre fet. Vax från olika djur som används för olika ändamål. Lanolin är vax från fårull. Spermaceti är vax från kaskelot. Och bivax är materialet som utsöndras av en binas buken körtlar.

Vården är ett område där bivax används. På området hudvård, kan man hitta bivax används i läppglans, läppbalsam, hand produkter såsom krämer, lotion och moisturizers. Man kan också hitta bivax i kosmetika, t. ex. ögonskugga, rouge, och Eye Liner. Det används också i vissa läkemedel.

Bivax används också i ett antal hantverk. Ukrainska påskägg eller Pysanky, som bygger på en teknik för varandra färgning från ljust till mörkt, görs genom att täcka ljusare färger med bivax för att hålla dem från att omfattas av mörkare färger. Det är liknande används i batik, som också bygger på flera färgning.

Bivax ljus är uppskattad, och som krävs för vissa religiösa ceremonier. Bivax ljus är både dripless och rökfri och luktar honung. Bivax kan också användas som ett medel baserat på att sätta garn för "garn målning" eller annat material till collage. Bivax används också i måleri, i Veronese pasta, används för att meld skiss till en enhetlig yta. Skulptur eller smycken kan modelleras i vax, och sedan kastade de förlorat vax metoden.

Precis som oboe och fagott spelare hantverk deras vass, didgeridoo spelare hantverk deras språkrör-av vax! Faktum är bivax används som tätningsmaterial i vassen göra också. Vissa gitarr och bas slutar använda vax för att ge de instrument som ett skyddande skikt.

Lack, som användes för att försegla brev före dagar lickable eller förberedda kuvert gjordes ursprungligen av en kombination av bivax med en speciell terpentin och färg agent. Det var formas till en käpp form, som smälte in på brevet och förseglad med en stämpel eller intryck.

Bivax har en plats i vården av musikinstrument. Språkrör för didgeridoo är gjord av en enhetlig bivax ring fästs på slutet. Bivax är också en ingrediens i Cork fett, används för att smörja lederna kork av instrument som finns lagrade i bitar och sedan satts samman för prestanda, eftersom många av träblåsinstrument är.

Mat användning av bivax omfatta inglasning av frukt, godis och bakverk, och som en ingrediens i naturliga tuggummi. Bivax används också för att täta ostar. Bivax också lackering av val när de gör Canneles de Bordeaux , en pralin som fidgety om att vara bort från mögel, om inte formen är först belagd med bivax.

Bivax används som en skyddande sköld för betong bänkskivor. förebygga olja och vatten fläckar och föra ut färgen. Det används också som en finish för trä kök redskap, såsom salladsskålar och Butcher's block.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.