Hur tar jag bort Skunk Lukt?

Ett av de starkaste lukter på jorden är det som skunk. Beroende på vad eller om det skunk har besprutas, det finns olika metoder som kan arbeta för att undanröja skunk lukt. Det finns inte någon enda lösning som garanterat minska lukten helt och hållet på den första ansökan.

Hundar är kända för ignorerar tecknen på att en skunk är redo att spray. Följaktligen är de största offren för skunk lukt-få besprutas för att jaga, snusas, och provocera skunk. En av de mest välkända hopkok ta bort skunk lukt från hundens päls använder följande ingredienser:

1. 3% väteperoxid-1 pint (568 ml)
2. Bakpulver -? kopp (120 ml)
3. Diskmedel-2 matskedar (30 ml)
4. Äppelcidervinäger-1 flaska-cirka 1 pint (568 ml) helt enkelt blanda de tre första ingredienserna, upplösning av bikarbonat. Sedan gäller blandningen till hundens päls och låt den blöt ner till huden, men var noga med att inte komma i närheten av ögonen. Låt det sitta i ca tio minuter. Skölj noga. Upprepa processen tills lukten är nästan borta.

Sedan mätta hundens päls med ättika. Låt det sitta i tio minuter. Skölj noga. Tvätta med en ren lukta schampo och balsam, och följ anvisningarna som vanligt under badsäsongen rutin. Det bör noteras att eftersom väteperoxid används kan den remsa färg och päls, hår, eller andra objekt.

Ett annat naturligt sätt att ta bort skunk lukt är genom att tvätta djur, person eller påverkas objekt i tomatjuice. Även om många hävdar att denna metod för avlägsnande inte är effektivt, har det visat sig att bryta ner de molekyler som orsakar lukt. Då, när andra metoder används efter tomatjuice badet, fungerar de bättre än vad de skulle utan tomatjuice.

Om objekt såsom en byggnad, utemöbler, eller en bil har sprutats med en skunk kan man arbeta för att tvätta det drabbade området med en stark lösning av blekmedel och vatten. Det kan ta flera tillämpningar av lösningen innan lukten försvinner och kan ändra färg på objektet.

Om en skunk har sprutas i ett slutet utrymme, såsom krypa utrymmet under huset, kan området slås in i en plast konstnärens tarp. Sedan en stor påse träkol kan öppnas i utrymmet. Träkolet kommer att arbeta för att absorbera lukt och därigenom undanröja skunk lukt.

Slutligen finns det många olika typer av kommersiella sprayer som säger sig arbeta för att undanröja skunk lukt. Många av dem kan köpas från veterinärer, särskilt om de påstår att arbeta med hund. Andra kan köpas i järnhandeln eller super shoppingcentra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.