Hur rengör jag en torktumlare Vent?

Rengöring tork skorstenar är en mycket viktig del av utrustningen underhålls. Hålla vent klara av lint hjälper torktumlaren köra mer effektivt, och hjälper orsakar mindre slitage på torktumlaren. Det hjälper också behålla kläderna i bättre skick, så torkar en tendens att köra för varmt när ventilen är inte ren. Viktigare, om du rensar en torrare vent, kan det hjälpa dig att förhindra en eventuell villabrand.

Underhåll är naturligtvis också viktigt. Genom att rensa lint skärmen troget efter varje cykel, kommer du att hjälpa till att minska mängden ludd som ackumuleras i anus och inne i torken. Det kommer dock inte hålla alla lint ute så det är fortfarande viktigt att rengöra en torrare vent regelbundet. Innan du börjar måste du dra ur torktumlaren. Om du har en gas torktumlare, stänga av gasen. Du kanske också vill arbeta bära handskar och skyddsglasögon. Du kommer att behöva flytta torktumlaren ut några, så att söka hjälp för att undvika skada. Flytta inte torktumlare mer än en fot eller två, eftersom detta förmodligen är längden på ventilen.

Titta bakom torktumlaren. Du bör se en konsol som håller ventilen på plats. Du måste ta bort fästet för att rengöra en torrare vent. Sedan tar du bort ventilen. Titta inuti. Lint kommer i allmänhet ansamlas i stora mängder vid varje ände av ventilen. , Området i torktumlaren skall öppning som du tagit bort ventilen, även rengöras. Ta bort eventuella lint eller skräp från detta område. Du kan använda en sugslang eller en torrare utlopp borste eller så kan du göra det för hand. Det är speciellt utformade görs penslar för att rengöra en torrare vent. De har långa flexibla handtag och är generellt mycket prisvärd. Att rengöra en torrare vent spelat samma process i båda ändarna av ventilen efter rengöring torktumlaren själv. Om det finns mycket ludd, kan det vara bäst att byta ut ventilen. Efter rengöring eller ersätter vent, fast den på tork och säkra konsolen.

Glöm inte rengöra filtret utanför ditt hem. När alla delar har säkrats, slå på gas igen och anslut torken i. Kör tork i några minuter och kontrollera för korrekt luftflöde. Rengöra en torrare utlopp regelbundet för bästa resultat och säkerhetssynpunkt. Varje år eller två rekommenderas, men för stora hushåll eller de som gör en hel del tvätt, kan det krävas oftare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.