Hur lär jag mig Bead Virkat?

Bead virka är en vacker, elegant hantverk som var mycket populär under den viktorianska eran och rakt in i det tidiga nittonhundratalet. Det är dock mycket tidskrävande och kräver en stor del av planeringen för att uppnå önskad effekt. Pärlorna är trädda på garnet innan virkning, i omvänd ordning i vilken ordning de ska användas. Precis som erfarna konsthantverkare vet att virkning kräver mycket mer garn än vad man kunde förvänta kräver pärla virka också förvånansvärt många pärlor. Så det finns en hel del förberedande arbete som krävs innan någon virka sker alls. Den här guiden kommer att förutsätta att läsaren redan har grundläggande virkning färdigheter och förstår enkel virkning instruktioner. För denna praxis swatch, börja med plast pony pärlor, en partiell nystan KAMGARNS-vikt garn, och en storlek G krok. Dessa material kommer inte att ge den mest känsliga pärla virka resultat, men är lätta att hantera för en början beader.

Dra ut flera meter av garn, lämnar garn fortfarande sitter i härva. Thread 20 pärlor på den lösa änden, driver dem ner mot härvan. Nu kedjan 18 och sväng, gör en enhetlig virka (sc) i den andra kedjan från kroken. Börja ett andra sc genom att sätta krok i kedjan och drog upp en slinga så det finns två slingor på kroken.

Dra upp en pärla och håll den mycket nära sc. Wrap garn över kroken (yo) och slutföra den andra sc som vanligt, fånga pärla i processen. Göra två sc maskor utan att fånga en pärla, och sedan dra upp en annan slinga, en annan pärla, yo och ta sig igenom för att slutföra stygn. Komplett rad 1 så sätt fånga 5 kulor totalt och avslutas med en unbeaded enda virka.

Turn (rad 2), kedja två och genomföra en rad regelbundna sc utan att dra upp alla pärlor, i kula virka alla pärlorna skall ligga på samma sida av swatch, och det enklaste sättet att göra detta är att arbeta formgivningen i en riktning. Tur igen (rad 3), kedja två kompletta en sc, och inleda en ny pärlstav rad-tar fram en slinga, fånga en pärla, yo, ta sig igenom, och slutföra sc, upprepas mönstret på rad 1 till slutet av raden. Fortsätt på samma sätt tills sju rader har avslutats och alla 20 som används pärlor.

Det här är bara början på bead virka! Samma koncept, som används med olika sömmar och material, kan skapa objekt så olika som pärlstav rep halsband, börsar, doilies och kläder. Kontrollera lokalt hantverk butiker samt Internet för mönster och tips. Och inte vara rädd för att experimentera! Bead virka är ett spännande hantverk som förtjänar en återgång till popularitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.