Hur kan jag ta bort latexfärg?

Alla som använder färg på arbetsplatsen eller runt huset vet att det är lätt att få måla på trä, fönsterglas eller golvet. Paint finner också sin väg till kläder från tid till annan. När det finns ett behov av att ta bort latexfärg från något material eller yta, det finns grundläggande metoder som ofta är mycket effektiva. Här är några exempel. När det är nödvändigt att ta bort latexfärg från glas eller träslöjd, är det ofta en god idé att använda en liten mängd terpentin till utsläppet. Tänk på att terpentin är stark och väldigt lite krävs för att mildra den torkade färgen. Detta gör det möjligt att använda en ren trasa för att försiktigt ta bort färg splatter, utan att använda vassa kanter instrument som kunde lämna efter sig en repa på ytan.

Latex färgborttagning kan också vara nödvändigt efter målning ett rum som är heltäckningsmatta. Även när droppe dukar placeras på rätt sätt, finns det fortfarande en chans för färg för att hitta fram till något dunkelt hörn av mattor. Ta bort så mycket av den färg som möjligt medan den fortfarande är våt minimerar problemet, och även göra det möjligt att använda en enkel diskmedel för att ta bort resten av spill. Efter att du stigit upp så mycket av färg som möjligt genom analys med en ren trasa, fortsätta att ta bort latexfärg från mattan genom att dämpa området med en svamp. Torka av området igen och se om det fortfarande finns rester av färg närvarande. Om så är fallet, upprepa processen några gånger för att se om alla återstående färg fläcken kommer upp.

För envisa fläckar på mattor, skapa en blandning av diskmaskiner diskmedel och ljummet vatten. Låt blandningen tränga in i fläcken, sedan blot med en ren trasa. Vakuum området grundligt när mattor är torr. Det är ofta nödvändigt att ta bort latexfärg från kläder också. Om kläderna inte endast kemtvätt, är en bra metod att använda en SPACKEL att ta bort så mycket av den färg som möjligt och skölj sedan i varmt vatten på en gång. För att slutföra latexfärg fläckborttagning, tvätta plagget i tvättmaskinen på en gång.

när det verkar omöjligt att ta bort latexfärg med hemgjorda lösningar, kan det vara nödvändigt att besöka din lokala hemma butik och köp en av flera produkter färgborttagning på marknaden. Se till att läsa användningen instruktionerna noga innan köpet. Några av dessa produkter för att ta bort latexfärg har flera syften, men det finns märken som är speciellt framtagen för användning på mattor, träslöjd, eller kläder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.