Hur kan jag göra en fjäderpenna?

Quill pennor har funnits i hundratals år. Tvåhundra år sedan, visste varje elev hur man ska göra och använda enkla redskap, nu endast ett fåtal nytt utför direktiv, roll-spelare och romantiskt lutande är så lärde. Även om det är svårbegriplig, är det ganska lätt. De fjädrar som används för att göra en skriftlig gåspenna vanligtvis gås eller kalkon Quills. Kyckling eller andra små fåglar har spolar som är alltför små med alltför tunt en axel. Du kan köpa gås spolar på hantverk butiker eller på nätet. Köp ett dussin eller mer, eftersom du kommer att förstöra några medan du lära hur man använder dem. Även i butiken, väljer de med största axeln eftersom de har ett större utbud av bläck. Förkasta dessa med krossade eller böjda axlar, ni kommer inte att kunna använda dessa. När du får fjädrar hem, kommer ditt första steg vara att "dämpa" dem, eller värmebehandling dem så att fjädern axeln blir svårare och svårare att krossa. Sätt en burk med sand i ugnen på 350-375 grader och vänta tills sanden är varm hela vägen. Ta sedan kan ur ugnen och sticka alla dina spolar, punkt ned i sanden så långt de går. Lämna dem där tills sanden svalnar. Nu fjäder tips är härdade och redo att klippa. kan en vass kniv eller ett exacto kniv användas, men naturligtvis en "fällkniv" skulle vara perfekt, om du har en (och nu vet du där namnet kom från). Klipp spetsen på pennan bort, längs en diagonal. Du kanske vill göra några ytterligare nedskärningar, en lång men mycket grunt och de andra, närmare spetsen, kortare och lite djupare. Du har nu ett tips som kommer att vara avrundade. Split punkten med kniv, och bortse nagel fiberband på vardera sidan av spetsen för att överdriva punkten. Det kommer att se ut som spetsen på en reservoarpenna-din gåspenna är klar att använda.

Håll din kniv händig, men, du måste resharpen spetsen var två-tre sidor eller så. Om detta verkar alltför stora arbetsinsatser för dig kan du köpa färdiga spolar med metall spetsar på de tips som aldrig behöver skärpa, de är mindre äkta, ändå, och otidsenlig, om du är en ny enactor.

Du behöver bläck som är mörk och tunn. Du kan köpa bläck speciellt framtagen för "dopp pennor" som fungerar perfekt. Du kan prova konst-bläck, som kan vara för tjocka, beroende på tillverkare-ett tjockt bläck kommer att glo på spetsen och gör blobbar på papperet, vilket kan bli väldigt frustrerande. Eller du kan göra dina egna bläck med en kinesisk bläck käpp och slipsten som används i orientalisk brush-målning (sumi-e) och kalligrafi. Fördelen med det sistnämnda är att du kan slipa bläcket som ljus eller mörk som du vill, och en bläck-minne kan vara en livstid. Eftersom du har handgjorda pennan, och kanske din bläck, kan du frestas att använda den på några av de vackra handgjorda papper som finns nu. Motstå impulsen, handgjorda papper är alldeles för grov och porös att använda med ett dopp penna. En touch av pennan på pappret och allt bläck kommer att sugas ut i en ful plump. Du vill använda papper som är mycket smidig, nästan blank, med en "hård" yta. Pennan glider över en slät yta, vilket ger en härlig spår av bläck bakom. Prova färgat bläck, violett eller Bourgogne kan skapa en ganska dramatisk känsla. Faux pergament kan vara bra, men du måste titta på din hand, eftersom den är något ojämn, kan spetsen fastna i en liten skreva och sedan knäppa upp och lämnar en kvist av bläck bakom. Billiga skolan bindemedel papper är faktiskt ganska idealisk för att skriva med ett dopp penna, även om du kan hitta hjälplinjer ta bort en hel del av charmen med det.

Nu är du redo att skriva Great American Novel, eller åtminstone göra journalföring ett speciellt tillfälle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.