Hur kan jag göra en Jack O ’Lantern?

En jack o "lanterna är en urholkad pumpa med ett ljus inuti, förknippas vanligen med Halloween, firade en semester på kvällen före Alla Soul's Day. Många exempel på jack o "lykta hänger intimt ristade att skapa levande och häpnadsväckande mönster, och de kan hittas smycka Stoops av hus över USA. Vissa celebrants njuta kasta något ruttet Jack O 'lanternor från höga platser och observera den resulterande splatter mönster, och ett flertal grupper som har Jack O' lykta carving tävlingar på Halloween.

Traditionen med Jack O 'lykta förefaller härröra från en irländsk folklore som om en girig man som hette Jack, som fångade djävulen med ett trick. Djävulen pled för övergång, och slug Jack gick med på att låta djävulen gå om djävulen lovat att inte låta honom i helvetet när hans tid kom. När Jack dog, avvisades han från himlen för att vara grym och snål, och inte släppas in i helvetet på grund av hans tidigare avtal med djävulen. Rädd för att vandra i mörkret för evigt, huggen Jack en rova, sätta ett ljus i den och använde den för att söka efter en viloplats.

Även om Jack o 'lantern nu har en pumpa, använt äldre versioner något squash eller rotfruktsgratäng. Pumpor är väl lämpad för uppgiften, eftersom de är ungefär ovala form och innehåller en stor mängd massa som är lätt att avlägsna. Termen "Jack o 'lantern" användes också i den 17: e århundradet att hänvisa till en nattvakt, som också traditionellt som en stor lykta att lysa sig fram genom natten.

Jack o 'lanternor kan vara roligt projekt för barn, även vuxna övervakning rekommenderas. Alla åldrar kan finna nöje i att Jack O 'lanternor, dock. För att göra en Jack o 'lantern, välj ett fint storlek pumpa med en jämn form. Skär toppen av pumpan start med hjälp av kvarvarande stammen som handtag för "lock" av pumpa. Några jack o 'lykta bildhuggarmaskiner föredrar att ta ut botten, medan den övre uncut för estetiska ändamål.

Nästa, skopa ut fröna och märg. Fröna kan vara saltat och skålade för goda snacks. Beroende på önskad effekt, skär några bildhuggarmaskiner ut en del av köttet också, vilket kommer att ge ett mer genomskinligt utseende till följd Jack o 'lantern.

Några bildhuggarmaskiner föredrar att på fri hand mönster på pumpan med en FÖRSKÄRARE, medan andra vill staka ut planen med en penna på utsidan av pumpa. Vissa sofistikerade bildhuggarmaskiner skapa mönster på sin dator och projekt, lim, eller spåra dem på pumpan yta. En väl vass kniv är lämpligt att Pumpkin Carving, för att förhindra frustration och olyckor. för fina detaljer arbete, verktyg som de som används för att arbeta lera är till stor nytta. Vissa bildhuggarmaskiner också använda elektriska verktyg såsom en Dremel att borra, hyvla eller skär pumpan yta. De som önskar en finare Jack o 'lantern kan översätta fotografier och målningar till pumpan medium genom att bortse från olika mängder kött för att ge djup och ton.

Efter skulpteras, infoga ett ljus eller glödlampa till pumpa, lysa upp den och njuta av resultatet. Carving touch ups kan krävas när Jack o 'lantern har sett lit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.